A aflat că are o boală avansată după ce calul i-a tras o copită în spate

marți, 06 noiembrie 2018, 02:58
2 MIN
 A aflat că are o boală avansată după ce calul i-a tras o copită în spate

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din judeţul Iaşi a ajuns la spital după ce a fost lovit de cal cu copita în zona rinichiului, aflând totodată că va trebui să înceapă şedinţele de dializă din cauza unei afecţiuni de care suferea de mai mult timp, însă pentru care nu a mers niciodată la control.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ pre­zentând un hematom perirenal în urma unui incident petrecut în gospo­dărie. În momentul investigaţiilor, medicii au realizat că bărbatul suferă de mai mult timp de boală polichistică renală, aflată într-o fază avansată, fiind nevoie de începerea şedinţelor de dializă. De asemenea, bărbatul are un băiat care face deja dializă, fiind în atenţia unui centru specializat din judeţul Neamţ.

„Pacien­tul se ştia cu probleme de rinichi, dar nu a fost niciodată la spital, nu s-a in­ves­tigat. Din punctul de vedere al traumatismului, pentru moment are nevoie de supraveghere, nu a fost nevoie de intervenţie chirurgicală, dar este posibil să fie nevoie de drenaj. Momentan este sub supraveghere în Secţia de Ne­frologie. Momentul începerii dializei este doar o coincidenţă, nu are legătură cu traumatismul“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii spun că, în cazul acestui bărbat, evoluţia bolii a fost lentă, existând mai multe tipuri în care poate evolua afecţiunea. Boala polichistică renală este o afecţiune genetică de multe ori asimptomatică, unii pacienţi putând să trăiască ani la rândul fără să ştie că suferă de această boală şi să afle ulterior în urma unor alte probleme de sănătate care apar pe fondul ei. Este caracterizată prin apariţia chisturilor la nivelul rinichilor, putând să ajungă la dimensiuni foarte mari din această cauză. În cazul în care bărbatul va avea nevoie de intervenţie chirurgicală, se va interveni în cadrul Clinicii de Urologie.

Comentarii