A început sezonul virozelor la copii. Vremea frumoasă e de vină

marți, 23 octombrie 2018, 01:49
1 MIN
 A început sezonul virozelor la copii. Vremea frumoasă e de vină

În ultimele gărzi, medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi s-au confruntat cu o creştere a numărului de prezentări, fiind înregistrate 130 sau chiar 140 de cazuri într-o singură gardă.

Medicii spun că majoritatea cazurilor fac parte din patologia specifică de toamnă, cu viroze respiratorii, adică pneumonii sau bronşiolite care necesită mai multă grijă din partea familiei, probleme digestive, dar şi cu patologie de vară, cu traume produse în urma accidentelor la joacă.

„Numărul copiilor care ajung în UPU este mai mare decât de obicei, vremea este în continuare frumoasă şi copiii fac mai multă miş­care în aer liber. Au fost foarte mul­te cazuri şi de pneumonii, bron­şiolite, roşu în gât, virozele în marea lor majoritate sunt de etiologie virală. Nu au lipsit nici problemele digestive, din cauza alimentaţiei sau din cauza obiceiului nesănătos al copiilor de a mânca cu mâinile murdare“, a ex­plicat şef. lucr. dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

În această perioadă, cei mai predispuşi copii la infecţii respiratorii sezoniere sunt sugarii peste şase luni care îşi pierd imunitatea transmisă de la mamă, dar şi cei care intră în colectivităţi, care merg la grădiniţă sau la şcoala primară.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii