A încetat din viaţă prorectorul Universităţii Tehnice, Cezar Oprişan

miercuri, 12 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 A încetat din viaţă prorectorul Universităţii Tehnice, Cezar Oprişan

Prorectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi prof.dr.ing. Cezar Oprişan s-a stins din viaţă fulgerător în cursul zilei de ieri. Acesta ocupa funcţia de prorector în cadrul prorectoratului Relaţia cu Studenţii. Profesorul Cezar Oprişan a ocupat până în 2016 funcţia de decan al Facultăţii de Mecanică, funcţie pe care a ocupat-o din 2008. Anterior, în perioada 2000-2008 a fost prodecan al Facultăţii de Mecanică. „Mai mult decât un coleg. Un Om. Un Om cu totul deosebit. 

Mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent de cât de greu îi era din cauza unei suferinţe despre care nu a dorit să vorbească. Mereu implicat în ceea ce presupunea activităţile prorectoratului, mereu apropiat de studenţi, ca un părinte. Mereu împăciuitor în unele decizii mai tranşante pe care trebuia să le luăm. Mereu aproape, mereu dornic să ajute. Mereu fără să dorească să iasă în evidenţă, discret, asemeni caracterelor adevărate. Am vorbit la telefon cu câteva ore înainte, nimic nu a lăsat să se întrevadă această plecare dintre noi, plecare ce ne-a afectat pe toţi profund şi ne-a lăsat mult mai săraci. Plecarea unui Om care mereu ne învăţa să fim mai buni“, a menţionat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Profesorul Oprişan a predat la Catedra de Teoria Mecanismelor şi Robotică, Departamentul de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Robotică. Este autor a 9 manuale şi tratate, dar şi a două îndrumare de laborator şi proiectare publicate pe plan local. De asemenea, este autor a peste 50 de lucrări cotate ISI, BDI şi volume ale unor coferinţe internaţionale, având, de asemenea, peste 80 de lucări publicate în reviste de specialitate din ţară. Profesorul Cezar Oprişan a făcut parte din corpul profesoral al Universităţii Tehnice încă din 1980. 

Comentarii