A intrat frica în Primăria Iași? Zeci de cereri în instanță pentru demolarea construcțiilor ilegale (spălătoria lui Cheșcu, blocurile lui Pătrașcu etc)

sâmbătă, 04 martie 2023, 13:38
2 MIN
 A intrat frica în Primăria Iași? Zeci de cereri în instanță pentru demolarea construcțiilor ilegale (spălătoria lui Cheșcu, blocurile lui Pătrașcu etc)

Primăria Iași a început, timid încă, un nou tip de acțiune. În urma deselor descinderi ale procurorilor DNA la Primărie, din cauza actelor semnate pentru ridicarea a diverse construcții ilegale, instituția a înaintat Judecătoriei mai multe solicitări de demolare a acestora.

Între 16 ianuarie și 27 februarie 2023, au fost depuse la Judecătorie 27 de acțiuni de desființare lucrări ilegale identificate de polițiștii locali pe raza municipiului. Comparativ, în cele 12 luni din 2022, la instanță au fost intentate 51 de astfel de procese.

Pe lista neagră a construcțiilor ce ar urma să fie demolate, deoarece au la bază o documentație ilegală, sunt spălătoria lui Cheșcu, blocurile lui Pătrașcu sau gardul de beton al lui Fenechiu, potrivit reporteris.ro

Citiți și: De ce au descins procurorii DNA la sediul Primăriei Iași

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru care Primăria și Poliția Locală solicită judecătorilor să aprobe desființarea unor lucrări fără autorizație este Cataleya Residence, ansamblu de mai multe blocuri din Bucium edificate de societatea Mega Residence a omului de afaceri Marius Pătrașcu, mai scrie reporteris.

Lui Pătrașcu, partener de fotbal cu primarul Mihai Chirica sau invitat la botezul fiicei fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, i se impute nepăstrarea distanței imobilelor față de stradă sau etaje construite în plus față de proiect.

Citiți și: FOTO/VIDEO: Noi percheziţii la Primărie, la numai două zile după cele ale DNA. 30 de persoane vor fi audiate. Este cazul Hala Centrală

Societății Flux SRL i se cere demolarea unei spălătorii pe care a ridicat-o în cartierul Tătărași. Firma deținută de Gheorghe Cheșcu nu se află la prima abatere de acest gen, notoriu fiind cazul unui bloc din același cartier care are mai multe etaje în plus față de autorizația de construire. În situația acestui imobil, DNA a întocmit dosar penal care a fost trimis în judecată anul trecut, printre inculpați fiind și primarul Mihai Chirica.

Informații despre spălătoria lui Cheșcu, aflați aici: “Jupânul Tătăraşiului”, încă o afacere ilegală de te doare mintea: amendă de 60.000 lei

Mai multe informații, găiți pe reporteris.

Comentarii