De Business

Punem punctul pe știi

Activitatea amaneturilor, blocată de o ordonanță de urgență. Revolta bijutierilor

marți, 20 august 2019, 16:32
1 MIN
 Activitatea amaneturilor, blocată de o ordonanță de urgență. Revolta bijutierilor

Reprezentanții bijutierilor s-au întâlnit cu noul director ANPC, Horia Constantinescu, pentru a sesiza efectele unei ordonațe de urgență care le-a blocat activitatea în ultimul an.

Bijutierii acuză faptul că ordonanța prevede ca bijuteriile care sunt lăsate în amanet să fie topite înainte de valorificare, ca fiecare bijuterie să poarte și o a treia marcă pe lângă cele două obligatorii și că aceasta nu ar respecta dreptul la liberă circulație a mărfurilor. De asemenea, importatorii ar trebui să prezinte la ANPC fiecare bijuterie în parte pentru a fi înregistrată separat. Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului a spus că va veni cu un răspuns în privința măsurilor care pot fi luate până miercuri.

"Ordonanța a avut un impact economico-social foarte mare, firme închise de tot, avem cazuri în care o familie de bijutieri de 47 de ani în domeniu a renunțat la această activitate pentru că nu a mai avut cu ce să o desfășoare. Alții din 5-6 magazine au rămas cu jumătate", a declarat Mihail Pacioianu, președintele Confederației CDG 2008 și al Asociației Bijutierilor din România.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii