Admiterea de toamnă aduce o nouă specializare la UMF: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic

miercuri, 01 septembrie 2021, 10:26
2 MIN
 Admiterea de toamnă aduce o nouă specializare la UMF: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează o nouă sesiune de admitere în acest an, sesiunea septembrie, pentru o specializarea mult aşteptată de către candidaţi: Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic, în cadrul Facultăţii de Farmacie. Testul grilă va avea loc pe 17 septembrie, iar candidaţii pot opta pentru una dintre cele două discipline de concurs: Chimie organică (40 de întrebări) sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia si fiziologia omului) (45 de întrebări). Durata studiilor este de 3 ani, 180 credite.

„În ultimii ani, în România s-a înregistrat un interes din ce în ce mai mare pentru produse cosmetice în general, pentru produse şi servcii cosmetice de calitate, ceea ce este un argument în plus pentru înfiinţarea acestui program în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, la Facultatea de Farmacie, ceea ce garantează calitatea actului educaţional şi recunoaşterea studiilor la nivel naţional şi european”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar şi absolvenţilor de studii universitare care doresc să se formeze într-un domeniu care a suscitat interesul din cele mai vechi timpuri, şi anume cel al sănătăţii şi înfrumuseţării. Prin parcurgerea curriculei universitare, absolvenţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi practice din domeniul ştiinţelor fundamentale (chimie, biologie, anatomie, fiziologie), medicale (histologie, histopatologie, dermatologie, microbiologie etc), produselor cosmetice şi dermatocosmetice, tehnicilor dermatocosmetice, de îngrijire corporală şi înfrumuseţare, precum şi din domeniul siguranţei aplicării tratamentelor şi procedurilor cosmetice.

„Acest nou program de studii – Cosmetica medicală şi tehnologia produsului cosmetic – vine în întâmpinarea interesului tinerilor de a deveni specialisti într-un domeniu extrem de atractiv, care a înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii ani, dar şi a agenţilor economici, care sunt implicaţi în dezvoltarea de produse cosmetice, dermatocosmetice sau în domeniul serviciilor de îngrijire corporală şi îmfrumuseţare. Absolvenţii acestui program de studii vor avea multiple oportunităţi de carieră, atât în ţară cât şi în străinătate şi anume: saloane şi cabinete de cosmetică; centre de înfrumuseţare; centre dermatocosmetice şi antiageing; companii şi laboratoare producătoare de produse cosmetice şi de îngrijire personală; laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul cosmetic; consultant cosmetic în unităţi farmaceutice”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuţa Profire, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Iaşi.

SURSA: news.umfiasi.ro

 

 

Comentarii