Admiterea la UMF, la fel ca anul trecut: test-grilă de trei ore din două materii

luni, 21 ianuarie 2019, 02:56
2 MIN
 Admiterea la UMF, la fel ca anul trecut: test-grilă de trei ore din două materii

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a aprobat în cadrul ultimei şedinţe a Senatului calendarul concursului de admitere pentru sesiunea iulie 2019.

Astfel, anul acesta înscrierile la UMF vor avea loc în perioada 15-20 iulie 2019, iar testul-grilă este programat pentru 24 iulie. Metodologia din acest an păstrează aceleaşi discipline de examen pentru testul-grilă, tot două, şi aceeaşi pondere a notei obţinute la examenul de bacalaureat în media finală a admiterii, 10%.

„Admiterea la studii de licenţă în Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, pentru toate ciclurile universitare (atât pentru locurile finanţate de bugetul de stat cât şi pentru locurile cu taxă) se realizează numai prin concurs de admitere, în limita locurilor aprobate pentru anul respectiv. Numărul de locuri aprobat va fi publicat imediat după primirea Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

Şi anul acesta candidaţii care doresc un loc la taxă cu valută vor fi analizaţi şi ierarhizaţi în urma informaţiilor din dosarul de admitere. Durata studiilor este de şase ani la Medicină şi Medicină Dentară, cinci ani la Farmacie, patru la Asistenţă Medicală Generală şi Bioinginerie, trei la Nutriţie şi Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi Tehnică Dentară.

UMF a propus spre acreditare două noi programe pe care vrea să le introducă din toamnă, Asistenţă de Profilaxie Stomatologică şi Cosmetică medicală şi Estetică.

„Concursul pentru admiterea la ciclul de studii universitare de licenţă va avea loc sub forma unui test-grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obţinută la testul-grilă, iar 10% media de la bacalaureat“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Comentarii