Adolescentă, bătută în centrul Iaşului sub ochii poliţiştilor?

miercuri, 23 februarie 2022, 18:48
3 MIN
 Adolescentă, bătută în centrul Iaşului sub ochii poliţiştilor?

O femeie, păzită de un bărbat, a agresat o adolescentă astăzi în staţia din Piaţa Unirii, potrivit unei relatări pe pagina de Facebook făcute de O.S. şi confirmată de mai mulţi martori prezenţi la faţa locului. Cel puţin la fel de grav, un echipaj de la Poliţia Locală, care trecea prin zonă, a închis ochii la incident, susţin cei implicaţi.

Cititi mai jos relatarea incidentului:

„Iași, 23 februarie 2022, pe Independenței,  în stația Piața Unirii o femeie  adultă bate o adolescentă. Adolescenta e căzută la pământ în ghereta din stație și țipă, femeia continuă să o bată,  un bărbat înalt de cca 1,80- 1,90 și de un metru lățime, în fine, masiv  creează cu intenție un fel de perete între femeia agresoare și restul lumii, e complicele femeii. În stație sunt cca. 20 de oameni,  toți se uită ca la circ, dar nimeni nu intervine. Adolescenta reușește să se ridice și încearcă să se îndepărteze repetându-i femeii că e minoră. Mă apropii de ele cu telefonul în mână și-i spun femeii adulte să înceteze ca altfel chem poliția, femeia mai încearcă o palmă către adolescenta și-mi șuieră "n-ai decât". Se apropie de noi un tânar și-i cere și el să lase fata în pace. Complicele femeii, dulapul de 2 metri pe un metru, se apropie de noi și-i spune apăsat tânărului, aproape lipit de el,  să nu se bage, să-și vadă de treabă,  pe mine mă ignoră. Tânărul  îl întreabă iritat de ce? Complicele femeii repetă: "nu te băga!". Eu îi repet femeii că voi suna la poliție dacă mai atinge fata, adolescenta îi spune speriată "Doamnă, sunt minoră,  nu aveți voie să loviți o minoră!". Femeia  mai scoate câteva vorbe birjărești,  apoi pleacă  însoțită de  complice și de o altă adolescentă.

Și eu și adolescenta agresată tremurăm: de frică, de  mânie, iar eu și de revoltă că vreo 20 din ieșenii mei au preferat să se uite ca la circ în loc să intervină.

O întreb, prostește,  pe adolescenta agresata dacă e în siguranță acum. Îmi răspunde,  mai intelgent decât  a fost întrebarea mea: "sper,  nu știu". Mai rămân în preajma ei cât își sună mama și-i spune că a fost bătută de mama lui X și ca vrea să meargă la poliție acum, repetă lucrul asta de mai multe ori și apoi urcă într-un autobuz.

La vreo 20 de metri distanță,  prin  dreptul farmaciei Dona din Piața Unirii, un echipaj de la Poliția Locală Iași se străduie din răsputeri să se prefacă a nu fi observat incidentul. De ce mă miră? Oare nu se prefac tot ei că nu văd copiii puși la cerșit pe bulevardul Ștefan cel Mare?

Cât de defecți suntem încât să nu intervenim, noi adulții, când un copil ia bătaie sub ochii noștri? Bila neagră,  ieșenii mei! Acum înțeleg perfect cum a fost posibil ca madam Șoșoacă să ajungă în Parlament grație votanților ieșeni, ăsta ne e nivelul.

Încă tremur: de frică,  de mânie, de revoltă, de greață!

Poliția Locală Iași: dacă vine o adolescenta și face plângere că a fost bătută azi în centrul orașului, pe Independenței în jurul orei 15.30, contactați-mă pentru confirmare, detalii și ajutor în identificarea  agresoarei și a complicelui ei.”

Comentarii