Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi dotat cu laborator de testare COVID

luni, 07 septembrie 2020, 16:18
2 MIN
 Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi dotat cu laborator de testare COVID

Ministerul Transporturilor din Israel a anunţat la începutul săptămânii că pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi amenajat un laborator de testare a coronavirusului.

"Aici se vor putea testa atât pasagerii care aterizează la Ben Gurion din toate colţurile lumii, cât şi cei care pleacă din Israel spre alte destinaţii. Preţul unui test începe de la 44,88 NIS (aproximativ 13 dolari) şi poate ajunge la 134,64 NIS (circa 40 dolari) dacă se optează pentru a primi rezultatele în doar 4 ore", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, laboratorul de testare pentru Coronavirus va fi gata în 45 de zile.

"Omega, firma care a câştigat licitaţia pentru acest centru de testare COVID şi-a luat angajamentul de a finaliza proiectul în doar 45 de zile. În vederea efectuării testelor în condiţii optime, Omega va colabora cu Rambam Medical Center, unul dintre cele mai apreciate centre medicale din Israel, înfiinţat cu 10 ani înainte de naşterea statului Israel, în 1938", se mai precizează în comunicat.

Licenţa pentru acest laborator a fost dată pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani dacă acest lucru va mai fi necesar. Totodată, în cazul în care este nevoie şi există cerere, se ia în considerare amenajarea unui astfel de centru de testare şi la Aeroportul Ramon din Eilat.

"Serviciul de testare va fi disponibil atât pentru cei care zboară în străinătate de pe aeroportul din Tel Aviv, cât şi celor care intră în Israel şi vor să efectueze acest test care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Preţul unui test ale cărui rezultate vin în 14 ore după testare va fi de aproximativ 13 dolari, iar dacă pasagerii doresc să primească mai repede răspunsul, pot opta pentru un test biologic molecular rapid, în acest caz rezultatele fiind eliberate în doar 4 ore. Pentru un astfel de test însă, preţul creşte la aproximativ 40 dolari.", se mai spune în comunicat.

În vederea eficientizării întregului proces, va fi dezvoltată şi o aplicaţie online, unde doritorii vor putea nu doar să îşi facă programare pentru testare, ci vor primi şi un aşa-numit "paşaport medical", unde va fi listat rezultatul atât în ebraică, cât şi engleza sau în orice altă limbă le este necesar.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii