Aglomerație la cabinetele medicilor de familie pentru adeverințe necesare cursurilor online

joi, 10 septembrie 2020, 07:12
2 MIN
 Aglomerație la cabinetele medicilor de familie pentru adeverințe necesare cursurilor online

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, în contextul în care medicii de familie reclamă că trebuie să elibereze multe adeverinţe înainte de începere şcolii, ceea ce duce la aglomerarea cabinetelor, că prioritate trebuie să aibă copiii cunoscuţi cu boli cronice, pentru ca părinţii lor să poată opta pentru învăţământul online. Tătaru a menţionat că şi ceilalţi copii ar trebui totuşi evaluaţi, întrucât cu toţii au stat acasă de mai bine de o jumătate de an.

"Aceşti copii n-au mai fost evaluaţi de o lungă perioadă de timp. Ar trebui să avem un efort comun, în care să ştim că ei vor merge în siguranţă către şcoală şi ceilalţi unde vor merge se vor simţi în siguranţă. Important în acest moment este să-i avem identificaţi, şi-i avem prin baza de date pe care o are fiecare medic de familie, pe cei care au boli cronice, aceste boli care pot fi terenul pe care se infectează. Dacă ştim aceşti copii şi părinţii lor optează pentru un învăţământ online, să le dăm această posibilitate", a explicat Tătaru, menţionând că solicitarea pentru învăţământ online se poate face şi pentru acei elevi care locuiesc cu persoane vârstnice.

El a spus că ar vrea să vadă şi în continuare aceeaşi solidaritate ca şi până acum la corpul medical.

"Deci consider că trebuie să continuăm acest efort comun, că suntem medici de familie, că suntem medici şcolari, că suntem medici specialişti, că suntem medici din spitale care gestionăm ceea ce vine din teritoriu şi din transmiterea din populaţie (…) Suntem încă în discuţii, opţiunea mea este totuşi pentru un medic de familie să îşi cunoască totuşi copilul, nu neapărat pe această fugă, în ultimele zile, dar cei care sunt cu comorbidităţi sau cei care au boli cronice să îi avem evaluaţi în momentul în care vor să meargă sau nu vor să meargă la şcoală. Să aibă posibilitatea să opteze pentru un învăţământ online în contextul în care se ştiu cu boli cronice", a precizat el.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii