Agricultorii scot aur şi nestemate din ogor!

marți, 02 octombrie 2018, 07:00
3 MIN

* La început de lună de mijloc de toamnă e cazul să păşim cu dreptul şi să vă aducem veşti cât mai bune, din toate domeniile, mai ales din zonele fierbinţi. De exemplu, am aflat că la Şcoala Generală "Liviu Dăncilă" din Consumatori elevii nu primesc lapte ori cornuleţe, dar nu simt lipsa defel: din fericire, toţi şcolarii au fost depistaţi cu păduchi, aşadar, în fiecare pauză, ei se adună în jurul catedrei, îşi pun păduchii la întreceri (de viteză, de sărituri în înălţime sau de trântă) şi, astfel, uită de foame! Altă veste bună e că directorul şcolii tocmai şi-a cumpărat un Mercedes, ultimul model.

* Încă o veste bună vine tocmai de la Machitori, unde agricultorii sunt mulţumiţi de ce vor scoate în această toamnă din pământ: "Ne pregătim să-i facem parastasul de şapte ani lui Petronel Tănănău, fostul primar al localităţii, să-i scoatem, după datină, oasele din copârşeu şi să le stropim cu vin. Cei care au fost la înmormântare mai ţin minte că Petronel a fost îngropat cu ceasul la mână şi cu verigheta şi două ghiuluri mari pe degete. Nu mai zic de cravată, cât a costat, că era de mătase! Vă daţi seama ce avere scoatem noi din pământ în toamna asta? Scoatem aur şi pietre nestemate!" ne declară un agricultor, prieten al răposatului edil.

* Corespondenţii noştri din Nemernici au aflat că localnicii recoltează în fiecare an produse care îi satisfac şi, mai ales, îi fac să fie veseli, să aibă dispoziţie bună. Unul dintre sătenii care tocmai au recoltat, aflat într-o foarte bună dispoziţie, ne spune că, din păcate, statul nu încurajează exact acea parte de agricultură care este cea mai solicitată şi mai bine cotată: "N-am văzut să dea cineva 50 de lei pe gramul de grâu, de porumb, de sfeclă ori de roşii; mie mi se dă şi mai mult pe un grămuleţ de cânepă, depinde de cât îi arde buza clientului. N-am mai văzut nici cumpărători, noaptea, să negocieze în şoaptă, pe şest, ca să ia castraveţi!" spune un dealer de leguminoase.

* La final, încă o veste bună: locuitorii mai multor localităţi din reputate zone viticole, care tot n-au reuşit să-şi localizeze viile (mai mult ca sigur, din cauza ceţii), spun că şi în această toamnă vor obţine cantităţi impresionante de vin bun, atestat de cele mai înalte foruri. Sticlele de vin vor fi cumpărate din banii obţinuţi după ce sătenii vor reuşi să vândă toată producţia de rachiu de pufoaică realizată graţie primăriei şi autorităţilor locale, care au efectuat demersuri politice în acest sens. Vom reveni cu drag!

Comentarii