Amical cu scântei în Turcia. Poli revine azi acasă

joi, 16 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Amical cu scântei în Turcia. Poli revine azi acasă

Politehnica Iaşi a avut programat să joace miercuri ultimul meci de verificare din această iarnă, în cantonamentul de la IC Santai Hotels Family Resort din Belek, Antalya (Turcia). Poli urma să se confrunte cu FK Sarajevo, multiplă campioană în fosta RSF Iugoslavia şi actuala Bosnia & Herzegovina, care ocupă acum locul V în primul eşalon al ţării.

Conform oficialilor Politehnicii, disputa cu FK a fost întreruptă în minutul 21, în urma unui moment tensionat între jucătorii celor două echipe. Scorul era 1-0 pentru ieșeni, ca urmare a golului marcat de Itu, în minutul 7, din pasa lui Hlistei. Pentru a nu risca accidentări, oficialii clubului din Copou au decis ca meciul să nu mai fie continuat.

Poli începuse partida în formula: Jankov, Kouadio, Plămadă, Katanec, Finica – Itu, Vașvari, Fr. Cristea – Musi, Harrison, Hlistei.

În primele patru teste disputate în stagiul de pregătire centralizată din Turcia, început marţea trecută, Poli a înregistrat următoarele rezultate: 3-1 (1-0) cu FK Jedinstvo Ub (Serbia II), 1-1 (0-0) cu, practic, echipa de tineret a liderului campionatului danez, FC Nordsjaelland, 0-2 (0-1) cu o formaţie a lui Dinamo Kiev (locul III în Ucraina I) din care au lipsit piesele de bază şi 2-0 (1-0) cu FC 08 Homburg (locul IV într-una din cele cinci serii din Liga a IV-a germană).

Echipa ieşeană a mai jucat în această iarnă alte cinci jocuri amicale.

În primul, bazându-se pe rezerve, tineri şi jucători în probe, Poli a cedat acasă în faţa Bucovina Rădăuţi (Liga a III-a), cu 2-4 (1-3). Au urmat apoi două remize, 1-1, la Chişinău, cu echipe basarabene de primă ligă, CSF Bălţi şi Zimbru Chişinău.

Înaintea plecării în Antalya, formaţia antrenată de Leo Grozavu a trecut în Copou de două grupări din eşalonul trei, Ceahlăul Piatra Neamţ, cu 2-0 (2-0), şi Foresta Suceava, cu 3-1 (1-0).

Politehnica avea în plan să mai aibă astăzi un antrenament uşor, în cursul dimineţii, înaintea plecării spre casă. Drumul se va face cu avionul pe ruta Antalya – Istanbul şi Istanbul – Bucureşti, apoi cu autocarul până în Iaşi.

Jucătorii ieşeni vor fi liberi la acest sfârşit de săptămână, antrenamentele urmând a fi reluate luni, în Copou.

Liga a II-a de fotbal, eşalon în care Poli se află pe locul II, se reia săptămâna viitoare, când Iaşul joacă acasă, cu CSC Şelimbăr. 

Comentarii