Ansamblul studenţesc Doina Carpaţilor celebrează 55 de ani de la înfiinţare

joi, 01 noiembrie 2018, 21:15
2 MIN
 Ansamblul studenţesc Doina Carpaţilor celebrează 55 de ani de la înfiinţare

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi se pregăteşte de aniversarea zilelor instituţiei, pentru care a pregătit o serie de manifestări de amploare, punctul culminant în acest an fiind celebrarea a 55 de ani de existenţă a ansamblului Doina Carpaţilor. 

În acest sens, sâmbătă, 3 noiembrie, ora 17.30, va avea loc un spectacol aniversar la care va cânta o orchestră condusă de Marinică Botea, cu 25 de instrumentişti, 25 de dansatori şi nouă solişti de muzică populară. „Vom avea aniversarea ansamblului studenţesc Doina Carpaţilor, înfiinţat în 1963 din dorinţa unor studenţi de a valorifica scenic tezaurul folcloric de pe meleagurile româneşti. Are un repertoriu muzical şi coregrafic ce cuprinde melodii din toate zonele mari ale României. Este condus din 1974 de Marinică Botea şi din toamna acestui an coregrafia este asigurată de Mihaela Cojocaru“, a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iaşi.

Marinică Botea a declarat la rândul său că ansamblul este recunoscut la nivel naţional şi internaţional, reprezentând Iaşul în peste 20 de ţări, obţinând succese importante la nivel naţional în întâlnirile şi festivalurile destinate ansamblurilor folclorice studenţeşti. La festivitate au fost invitaţi foşti componenţi ai ansamblului care vor avea o întâlnire privată ulterior. Pe 4 noiembrie va fi organizată Gala Studentului, iar pe 5 noiembrie vor avea loc Zilele Porţilor Deschise, cu ateliere demonstrative organizate în perioada 18.00 – 22.00, fiind programate în paralel tururi ghidate, momente umoristice de teatru, ateliere de muzică, totul culminând cu un concert susţinut de Horia Brenciu în aceeaşi seară. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii