Anumite persoane nu s-au vindecat complet de COVID nici la câteva luni de la îmbolnăvire

marți, 06 octombrie 2020, 09:44
1 MIN
 Anumite persoane nu s-au vindecat complet de COVID nici la câteva luni de la îmbolnăvire

Pentru cele mai multe persoane, COVID-19 este o boală scurtă și ușoară, dar altele continuă să se chinuie cu simptomatologia luni întregi, manifestând oboseală, durere persistenă și probleme de respirație.

Afecțiunea cunoscută drept „Covid îndelungat” are un efect destabilizator asupra vieții oamenilor, iar poveștile despre persoane care resimt oboseala chiar și după o plimbare scurtă au devenit tot mai frecvente.

În ceea ce privește Covidul îndelungat, nu există o definițe medicală precisă sau o simptomatologie împărtășită de toți pacienții – două persoane cu o astfel de formă de boală pot trece prin experiențe diferite.

Cu toate acestea, cel mai comun simptom pare să fie oboseala paralizantă. Alte simptome se referă la probleme de respirație, o tuse care persistă, durerea articulară, durerea musculară, probleme cu auzul și vederea, durerea de cap, pierderea mirosului și a gustului, dar și afecțiunile la inimă, plămâni, rinichi și intestine. De asemenea, au fost raportate și probleme mentale, de genul depresiei, anxietății și lipsei de lucididate.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii