Arhiepiscopul Teodosie a scăpat fără sancţiune pentru discriminarea femeilor

miercuri, 09 iunie 2021, 19:41
1 MIN
 Arhiepiscopul Teodosie a scăpat fără sancţiune pentru discriminarea femeilor

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis să lase la latitudinea Bisericii Ortodoxe Române orice “apreciere” legată de conduita Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cazul legat de declaraţiile acestuia faţă de rolul femeii în biserică, potrivit unui comunicat al CNCD.

“Consiliul constată că, în astfel de cazuri cum este cel supus analizei (doar în acest caz concret ce constituie obiectul plângerii), în temeiul libertăţii religioase şi a principiului autonomiei cultelor recunoscute de statul român, revine acestora din urmă să aprecieze şi să-şi aplice propriile regulamente atunci când, un ierarh în exprimarea libertăţii de conştiinţă şi religioasă poate aduce atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în speţă dreptului la demnitate a femeilor”, se arată în comunicatul CNCD.

Reamintim că Teodosie a declarat în 6 mai că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. “Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a mai explicat arhiepiscopul Tomisului.

Ulterior, Asociaţia VeDem Just a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării din cauza afirmaţiilor făcute de Arhiepiscopul Tomisului la adresa femeilor.

 

Comentarii