Aşteptăm veşti mari despre un ieşean de la Radio Erevan

marți, 17 mai 2022, 17:00
2 MIN
 Aşteptăm veşti mari despre un ieşean de la Radio Erevan

În alte vremuri, România trimitea echipe complete de box la Europene şi Mondiale şi venea cu medalii la cel puţin jumătate din categorii. În anul de graţie 2022, delegaţia tricoloră la Europenele din capitala Armeniei este compusă din trei boxeri, toţi de la Dinamo Bucureşti. Printre aceştia şi un ieşean, Andrei Paul Arădoaie.

Antrenorul celor trei sportivi, Arădoaie 86 kg), Răzvan Filip (92g) şi Constantin Mican (^92 kg) este Dumitru Dorobanţu şi îi va însoţi la CE de seniori care încep pe 23 mai la Erevan. Născut acum 23 de ani la Leţcani, Andrei a fost descoperit de antrenorul Nicolae Chipirog la CS Nicolina, iar în urmă cu patru ani s-a dus la Dinamo, după fratele său, Marcel, şi acesta un pugilist de mare talent. Andrei a devenit în două rânduri campion european de tineret, a participat anul trecut la Mondialele de seniori, unde s-a oprit în sferturi în faţa campionului categoriei, iar în acest an a fost selecţionat în echipa Europei pentru o întâlnire cu Asia.

Antrenorul Dumitru Dorobanţu a declarat pentru AGERPRES că obiectivul tricolorilor este câştigarea unei medalii, cu cele mai mari şanse fiind creditat ieşeanul Andrei Arădoaie: „Sunt trei boxeri, care sperăm noi că vor avea un parcurs bun şi să luăm şi o medalie. În rest, s-a ajuns la concluzia că ceilalţi sunt tineri şi nu sunt pregătiţi pentru înalta performanţă la seniori, deocamdată. Cei trei sunt pregătiţi bine, au făcut un turneu în Republica Moldova, au fost în pregătire cu echipa Spaniei, toţi parametrii ne arată că sportivii sunt în formă. Dar acum se va vedea şi în rezultatele din Armenia. Vom pleca sâmbătă, iar duminică urmează tragerea la sorţi”, a declarat Dorobanţu. După Europene, antrenorul Dorobanţu a explicat că Arădoaie va coborî la 80 kg: că: „Noi avem o strategie cu Arădoaie, pentru că 86 kg nu e categorie olimpică. În urma unor analize, cu ajutorul specialiştilor de la institut (Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport), va coborî la 80 kg. El este călit şi se speră la o calificare pentru Paris. La anul vor începe calificările la JO 2024, cu turneul de la Strandja (Bulgaria), apoi Jocurile Europene şi Campionatele Mondiale”.

La ultima competiţie continentală, la Jocurile Europene 2019 de la Minsk, niciun boxer român nu a urcat pe podium.

 

 

Comentarii