ATENȚIE ȘOFERI! Bandă unică pentru mijloacele de transport CTP pe B-dul Nicolae Iorga și B-dul Primăverii

luni, 10 aprilie 2023, 10:08
2 MIN
 ATENȚIE ȘOFERI! Bandă unică pentru mijloacele de transport CTP pe  B-dul Nicolae Iorga și B-dul Primăverii

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind realizarea unei benzi unice pentru mijloacele de transport în comun pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii, de la intersecția bd. Nicolae Iorga cu șos. Națională până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului, anunță Primăria într-un comunicat. Astfel, municipalitatea, prin serviciile din subordine, a început deja lucrările de amenajare (urmăriți imaginile de mai jos).

Banda unică ar urma să fie dată în folosință după Sărbătorile Pascale.

„Ziarul de Iași” a anunțat de la sfârșitul lunii martie instituirea benzii unice pe bld. Nicolae Iorga. „Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie) și va fi delimitat de celelalte benzi de circulație prin popici. Montarea acestora este făcută de Servicii Publice SA și a început pe bd. Nicolae Iorga dinspre intersecția cu șos. Națională. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica și marcaj rutier de tip E (linie continuă simplă)”, se arată în comunicatul municipalității.

Potrivit sursei citate, Servicii Publice SA va monta diversele indicatoare rutiere prevăzute de lege, iar Citadin SA va face marcajele aferente. La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele Bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule.

Introducerea benzii va determina măsuri complementare, care nu vor fi placul unor şoferi: interzicerea virajului la stânga în două zone „cheie” din lungul bulevardului. În primul rând, este vorba despre intrarea în pasajul de sub calea ferată, din zona spălătoriei de camioane: şoferii care vin dinspre Gara Internaţională nu vor mai putea face virajul la stânga prin pasaj, spre str. Hatman Şendrea, urmând a întoarce în Podul de Piatră.

A doua zonă este la ANAF: şoferii nu vor mai putea face virajul la stânga pe bld. Nicolae Iorga pentru a se înscrie pe direcţia Podului de Piatră. În schimb, vor putea efectua acest viraj în intersecţia semaforizată din zona clinicii Zenmed. Potrivit reprezentanților Primăriei, virajele la stânga vor fi permise doar în intersecţii semaforizate.

FOTO: Primaria Iasi/Facebook

Comentarii