Au dispărut contabilul DAS și banii persoanelor cu handicap. Șefii i-au spart biroul

sâmbătă, 24 august 2019, 02:01
2 MIN
 Au dispărut contabilul DAS și banii persoanelor cu handicap. Șefii i-au spart biroul

Viorel Aparaschivei este contabil al instituţiei care gestionează fonduri publice, el fiind dispărut de pe 21 august. 

Dispariţia sa este cu atât mai misterioasă cu cât, ne-au explicat surse din cadrul DAS, Aparaschivei ar fi ridicat o sumă importantă de bani din Trezorerie, aproximativ 20.000 de lei, despre care nu existau, ieri, informaţii certe că ar fi fost viraţi mai departe, în numele instituţiei, de către Aparaschivei. Sumele ar fi trebuie să ajungă la persoane cu handicap din oraş, ne-au mai spus sursele, care ne-au transmis că la nivelul DAS Iaşi s-a format o comisie de anchetă care cercetează situaţia. Acum două zile, această comisie a spart uşa biroului lui Aparaschivei şi a verificat documente. 
 
Dispariţia lui Viorel Aparaschivei a fost sesizată de familie miercuri. Soţia sa, angajată în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului la Popricani, a anunţat la serviciu, dar şi Poliţia, că nu mai ştie nimic de bărbatul ei. Ulterior, maşina ieşeanului a fost găsită în zona fostului magazin Billa de la Gară. 
 
Situaţia s-a mai liniştit după ce, ne-au transmis surse din Poliţie, femeia ar fi reuşit să discute telefonic cu Viorel Aparas­chivei. Acesta a refuzat să spună unde se află, însă i-a dat asigurări că este bine. Până ieri, la nivelul Inspectora­tului de Poliţie Judeţean Iaşi nu a fost depusă o sesizare cu privire la o posibilă dispariţie a unei sume de bani din cadrul DAS şi, până Aparaschivei se va întoarce, dacă o va face, cazul este tratat de poliţişti doar ca o dispari­ţie.

Comentarii