Au plecat după ciolan de 4 ori mai lung: consilierii intraţi în conducerea ApaVital s-au grăbit să demisioneze din CJ

luni, 16 martie 2020, 02:58
2 MIN
 Au plecat după ciolan de 4 ori mai lung: consilierii intraţi în conducerea ApaVital s-au grăbit să demisioneze din CJ

Alegerea lor nu pare să fi fost dificilă: banii primiţi la noul loc sunt de 4 ori mai mulţi

Cei doi consilieri judeţeni declaraţi câştigători la concursul organizat pentru înnoirea componenţei Consiliului de Administraţie al ApaVital au decis să abandoneze mandatele pentru care au fost votaţi la alegerile locale trecute pentru administraţia judeţului. Liviu-Gabriel Vornicu şi Ioan Stoian şi-au depus demisiile pe 24 februarie, respectiv pe 17 februarie. Noul CA al societăţii care deţine monopolul serviciilor de furnizare a apei şi de canalizare a fost oficializat pe 21 februarie. Indemnizaţia lunară de consilier judeţean abia depăşeşte 1.000 de lei, pe când cea de membru al CA al Apavital e de aproape patru ori mai mare, ţinând cont de nelipsitele bonusuri acordate pentru performanţă. În vreme ce Liviu Vornicu (PSD) a invocat probleme personale, Ioan Stoian (ALDE) a precizat în actul de demisie că doreşte „evitarea unei eventuale stări de incompatibilitate“. 
 
Consiliul Judeţean deţine 99,62 la sută din acţiunile societăţii ApaVital, dar, curios, nu şi controlul asupra furnizorului de apă. Acesta este exercitat prin intermediul unei asociaţii înfiinţate cu mai bine de zece ani în urmă, din care fac parte toate unităţile administrativ-teritoriale beneficiare ale serviciilor ApaVital. CJ are astfel unul din cele 110 voturi din Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iaşi (ARSACIS), reprezentantul său deţinând preşedinţia asociaţiei. 
 
În locul lui Vornicu, va veni Laura Matei, aflată pe locul 25 în lista candidaţilor PSD la localele din 2016. Succesorul lui Stoian este tot o femeie, Elena Zaharia, de pe poziţia a zecea a listei de candidaţi ALDE din 2016. Cele două modificări în componenţa Consiliului Judeţean vor fi făcute la şedinţa de plen programată pentru poimâine.

Comentarii