Audieri maraton in dosarul Belina: Promisiunile cu investitii europene, un pretext pentru a transfera insula in folosul lui Dragnea

miercuri, 04 decembrie 2019, 11:26
2 MIN
 Audieri maraton in dosarul Belina: Promisiunile cu investitii europene, un pretext pentru a transfera insula in folosul lui Dragnea

Trei martori importanti au fost audiati marti, timp de aproape cinci ore, la Tribunalul Bucuresti, in celebrul dosar Belina, caz in care este judecat fostul vicepremier Sevil Shhaideh, scrie ziare.com

Judecatorul Bogdan Alexandru Dari pare decis sa solutioneze rapid acest proces mediatizat, la fiecare termen fiind audiati mai multi martori si fiind stabilit un calendar ferm pentru urmatoarele sedinte.

VIP-urile din dosar au fost prezente in sala de judecata: fostul vicepremier al Romaniei, Sevil Shhaideh, fostul presedinte al CJ Teleorman si fost deputat PSD, Adrian Gadea, dar si Ionela Stoian, fost director si fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii.

Numele Ionelei Stoian a fost amintit in presa luna aceasta ca fiind unul dintre cei mai bine platiti functionari din Romania. Ea castiga aproape 500.000 de lei pe an, adica 8.600 de euro lunar. Performanta pe care o reusea cumuland salariul cu alte functii detinute in consiliile de administratie ale mai multor societati.

Cine este martorul

Unul dintre martori este Mugur Bataus, fostul sef al Directiei Managementul Proiectelor cu Finantare Internationala din cadrul Consiliului Judetean Teleorman.

In prezent pensionar, Mugur Bataus este unul dintre functionarii vechi in cadrul CJ Teleorman, condus timp de 12 ani de Liviu Dragnea. De altfel, el este cercetat la DNA in dosarul Tel Drum, alaturi de fostul lider PSD, pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la fraude europene.

Proiectul de pe hartie

Audierea acestuia in dosarul Belina are legatura cu faptul ca CJ Teleorman a solicitat, in 2013, Guvernului Romaniei emiterea unei HG pentru a administra insula Belina si bratul Pavel, sub pretextul ca vrea sa faca mai multe investitii, in baza unor fonduri europene pe care urmeaza sa le acceseze in perioada 2014-2020.

Practic, seful CJ Teleorman, Adrian Gadea, i-a propus ministrului Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, sa emita o HG, iar politicianul a facut acest lucru. Pe hartie, totul era pentru dezvoltarea judetului.

Denumit pompos "Reabilitarea si valorificarea cadrului natural al zonei Dunarii – insula Belina Bratul Pavel, comuna Seaca, judetul Teleorman", proiectul prevedea realizarea unui complex turistic sportiv si de agrement care ar fi cuprins: tabara de vara pentru elevi, tabara de creatie pentru pictura si sculptura, complex sportiv pentru canotaj, complex turistic pentru turisti – hotel, pista de biciclete Seaca-Turnu Magurele, port pentru ambarcatiuni usoare si de croaziera, aquaparc, drumuri de acces si infrastructura rutiera, zona de plaja.

Totul a ramas insa doar pe hartie, in aceasta zona nu s-a construit nimic. In schimb, dupa transferul insulei in administrarea CJ Teleorman, insula Belina si Bratul Pavel au fost inchiriate societatii Tel Drum si au fost transformate in loc de pescuit pentru Liviu Dragnea.

Continuarea, pe  ziare.com

Comentarii