Autorităţile în alertă: Probleme cu un avion care trebuie să aterizeze la Iaşi (UPDATE)

marți, 28 septembrie 2021, 18:41
2 MIN
 Autorităţile în alertă: Probleme cu un avion care trebuie să aterizeze la Iaşi (UPDATE)

Un avion al companiei Wizz Air, care a decolat de la Eindhoven, întâmpină probleme la aterizarea pe aeroportul Iaşi.

UPDATE: "O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iaşi pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranţă la destinaţie, aeroportul din Iaşi, şi este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air îşi cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu", au transmis reprezentanţii companiei.

UPDATE: Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, a declarat că aeronava WizzAir care a avut probleme cu trenul de aterizare s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşiului şi că echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă aeroportul nu dispune de această facilitate.

”Aeronava s-a rotit de cinci ori deasupra Iaşiului. S-a cerut un pat de spumă, dar din păcate noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit”, a declarat Romeo Vatră, directorul aeroportului ieşean.

El a adăugat că aeronava urmează să fie verificată de o echipă de specialişti. Un bărbat aflat în aeronava WizzAir a povestit jurnaliştilor că echipajul s-a comportat exemplar şi că pasagerilor li s-a comunicat că ar exista unele probleme la trenul de aterizare. "Să le dea Dumnezeu sănătate piloţilor, pentru că era să murim. Ni s-a comunicat că nu se deschide trenul de aterizare. Ne-au spus adevărul. S-au comportat exemplar”, a precizat bărbatul, după coborârea din avion.

UPDATE: "A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloții au reușit să rezolve situația și aeronava a aterizat cu bine", am aflat de la directorul Aeroportului, Romeo Vatră, care nu ne-a putut oferi pe moment mai multe detalii.

Cititi si: Imagini cu momentul aterizării avionului Wizz de la Eindhoven cu probleme: Hai c-am scapat!

"Am fost anuntati despre faptul ca o aeronava Wizz Air – cursa Einhoven cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare. La 19:25 a fost activat Planul Rosu, iar la 19:35 aeronava a aterizat fara probleme", au transmis si reprezentatii ISU. 

TEXT INITIAL: Din primele informaţii, neconfirmate oficial, aeronava ar avea probleme la trenul de aterizare şi zboară de mai multe minute pe deasupra Iașului. Cinci autospeciale de la Pompieri și doua de la SMURD se îndreaptă spre aeroport.

 

Comentarii