Autoturisme de lux furate, descoperite de poliţiştii de frontieră

vineri, 25 mai 2018, 11:00
2 MIN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme de lux ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de către autorităţile din Marea Britanie. 

*În data de 24 mai a.c., în baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat, pe raza municipiului Brăila, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate. Astfel, colegii noştri au identificat în trafic un autoturism marca Volvo XC60, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român S.A., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie, la începutul lunii aprilie a acestui an. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că, în luna septembrie a anului trecut a achiziţionat autoturismul şi nu avea cunoştinţă că acesta este căutat de autorităţi. Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul în cauză aparţine unei firme de leasing din Marea Britanie, fiind achiziţionat, în anul 2016, de brăileanul I.M.,  în vârstă de 50 de ani. Proprietarul autoturismului a vândut maşina şi nu a mai efectuat plăţile către firma de leasing din Marea Britanie.

*În data de 24 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei acţiuni specifice desfăşurate pe raza municipiului Iaşi, au identificat în trafic un autoturism marca Mercedes Benz E220, condus de cetăţeanul român Mircea M., în vârstă de 68 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa maşinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre provenienţa autoturismului şi nici nu ştia că acesta este căutat de autorităţile britanice, el fiind doar prieten cu proprietarul mijlocului de transport. Autoturismele, în valoare totală de 180.785 de lei, au fost indisponibilizate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, respectiv de  furt, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Comentarii