Azi are loc deschiderea anului academic la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

luni, 20 septembrie 2021, 02:00
2 MIN
 Azi are loc deschiderea anului academic la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV, fosta USAMV Iaşi) îşi deschide astăzi porţile pentru studenţi, festivitatea de început de an universitar urmând să se desfăşoare în prima parte a zilei în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior anunţă „o ceremonie specială”, în cadrul cărora vor participa doar o parte dintre cadrele didactice şi studenţi.

„Pentru a respecta toate condiţiile de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate va participa un număr restrâns de cadre didactice şi studenţi, ceremonia din Aulă fiind transmisă live pe canalele de comunicare ale instituţiei. Invitaţii prezenţi alături de USV Iaşi la deschiderea noului an universitar vor fi din rândul oficialităţilor centrale şi locale”, au precizat reprezentanţii USV Iaşi.

Astfel, pentru a respecta numărul maxim de participanţi admişi, printre studenţii invitaţi în Aula Magna vor fi şi tinerii cu merite profesionale la sfârşitul anului universitar trecut, urmând a acestora să le fie acordate premii de excelenţă pentru rezultatele obţinute.

Cursurile se fac „faţă în faţă”, iar cazarea în cămin pe bază de vaccin sau test Covid

Studenţii de la USV care încep un nou an universitar vor învăţa, indiferent de facultate, în maniera „faţă în faţă”, deci cu prezenţă în sălile de curs. Decizia a fost luată de către conducerea USV Iaşi, fiind valabilă atât pentru studenţii de la ciclul de licenţă, dar şi pentru cel de masterat şi doctorat, învăţământ cu frecvenţă. Această decizie se aplică atât pentru seminarii şi laboratoare, dar şi pentru cursuri.

În ceea ce priveşte cazarea în căminele USV, aceasta s-a încheiat de ieri, 19 septembrie, iar toţi studenţii care nu sunt vaccinaţi şi au dorit să se cazeze au trebuit să facă un test pentru Covid-19 în campus. Nu au fost testaţi studenţii care au făcut dovada vaccinării sau cei care au trecut prin boală recent. În total, la USV Iaşi studiază aproximativ 4.500 de studenţi (dintre care aproximativ 700 sunt boboci), la cele trei cicluri universitare. În sesiunile de admitere din vară şi toamnă s-au ocupat în totalitate locurile bugetate dispobile.

Comentarii