Azi, ultima probă a Evaluării: Matematica

joi, 20 iunie 2019, 01:50
2 MIN
 Azi, ultima probă a Evaluării: Matematica

Peste 6.000 de elevi ieşeni trec prin emoţii grele înaintea vacanţei.

Peste 6.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi vor susţine astăzi cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, proba la Mate­matică. Evaluarea Naţională are loc, la nivelul judeţului, în 176 de centre de examen, dintre acestea, 55 aflându-se în mediul urban, în Iaşi sau în alte oraşe ale judeţului, iar 121 de centre se află în mediul rural.

Aceste centre sunt organizate în fiecare unitate de învăţământ în care sunt şcolarizaţi elevi de clasa a VIII-a, fiind coordonate de către Inspectoratul Şcolar. Ca şi în anii precedenţi, probele scrise se vor desfăşura sub supraveghere audio-video, acestea urmând să înceapă de la ora 9.00, iar fiecare va avea o durată de 120 de minute.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor trebui să fie prezenţi în sala de examen până cel târziu la ora 8.30, iar intrarea se face pe baza unui act de indentitate, certificat de naştere sau carte de identitate. Tezele vor fi evaluate în alt judeţ, desemnat de Ministerul Educaţiei, iar absolvenţii vor primi primele rezultate ale evaluării pe 25 iunie, până la ora 12.

Cei care vor fi nemulţumiţi de nota primită au posibilitatea să conteste rezultatele în aceeaşi zi, urmând ca rezultatele finale, în urma rezolvării contestaţiilor, să fie afişate pe 29 iunie. După aflarea rezultatelor finale, absolvenţii îşi vor calcula media de admitere pe baza căreia se exprimă opţiunile şi se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal.

Media de admitere pe baza căreia absolvenţii vor intra la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluare, care reprezintă 80% din media de admitere, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care reprezintă 20% din media de admitere.

Comentarii