Bacalaureat 2021: Unul dintre zeciştii din judeţul Iaşi este din mediul rural. Povestea lui!

luni, 05 iulie 2021, 10:25
3 MIN
 Bacalaureat 2021: Unul dintre zeciştii din judeţul Iaşi este din mediul rural. Povestea lui!

Unul dintre tinerii din judeţul Iaşi care au obţinut media 10 la bacalaureat este Răzvan Iulian Mogîldea – Liceul „Cantemir”. Răzvan este din satul Cuza-Vodă, comuna Ipatele. 

Acesta afirmă că nu a fost simplu să se pregătească pentru bac şi nici viaţa de internat, cu drumurile acasă doar în weekend. Cu toate acestea, a reuşit performanţa de a avea una dintre cele 7 medii de zece din acest an din judeţ la Bacalaureat. „Pregătirea pentru bac a fost cu suişuri şi coborâşuri, mai ales pe perioada pandemiei, însă odată cu revenirea în mediul fizic m-am redresat şi am ales să mă focusez pe acest obiectiv, anume obţinerea unei note cât mai mari. Mai departe aş dori să studiez Facultatea de Drept a UAIC”, a afirmat pentru Ziarul de Iaşi tânărul.

Cititi si: Numărul mediilor de 10 din judeţul Iaşi a scăzut drastic

Acesta explică că i-ar fi fost imposibil să facă naveta zilnic până la şcoală, aşa că a stat la cămin. „Nu am făcut naveta, pentru că sunt undeva la 50 de km, iar mijlocul de transport vine târziu în sat. Am stat însă la cămin, unde am avut parte de o sală specială pentru învăţat şi consider că a fost un avantaj programul de aici. Cu toate că am fost departe de cei dragi, am încercat să-i fac mândri şi să le demonstrez celor din jur că orice se poate!”, a adăugat Răzvan.

“Bacalaureatul nu este doar un simplu examen, ci reprezintă într-adevăr examenul maturităţii. Este momentul în care trebuie să ne detaşăm de emoţii şi griji, astfel încât să rămânem focusaţi pe obiectivul nostru principal. Pentru mine Bacalaureatul a însemnat emoţii, pregătire intensă, dar şi nostalgie, deoarece se încheie o etapă unică în viaţă, liceul. Datorită profesorilor am reuşit această performanţă, iar în acest mod doresc să le transmit mulţumirile şi recunoştinţa pe care le-o port pentru ajutorul şi încurajările acordate. Sfatul meu pentru viitorii elevi ce vor susţine acest examen este de a se pregăti din timp şi de a-l considera ca pe un moment oportun ce deschide noi căi către următoarea etapă a vieţii. Eforturile mele s-au canalizat asupra obţinerii notei maxime, însă consider că experienţa este mult mai importantă şi relevantă”, a mai spus Răzvan.

Directorul Liceului „Cantemir” îl caracterizează pe Răzvan ca fiind un elev extrem de silitor. „Răzvan este un copil serios, cu o maturitate deosebită şi cu o abordare foarte corectă acestui examen şi în general cu o abordare foarte corectă în ceea ce priveşte viaţa şcolară. Este un copil care s-a implicat şi în activităţi educative şi extraşcolare, un copil talentat, un bun recitator, un copil care a reprezentat şcoala la diferite evenimente. Pot spune că nu doar munca, dar şi seriozitatea, determinarea, dinamismul îl fac un exemplu de copil care prin şcoală şi prin profesorii lui a reuşit. Răzvan este un copil aşa cum ar trebui să fie majoritatea copiilor la liceele teoretice, adică să abordeze la modul cel mai serios şi din timp materia”, a precizat Anca Dimitriu, directorul Liceului „Cantemir” din Iaşi, care l-a avut drept elev pe Răzvan.

Comentarii