COMUNICAT DE PRESA

Bărbat prins la frontiera cu R. Moldova cu 2 grame de cannabis asupra sa

miercuri, 17 noiembrie 2021, 11:27
1 MIN
 Bărbat prins la frontiera cu R. Moldova cu 2 grame de cannabis asupra sa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetăţenie română şi R. Moldova, asupra căruia au fost descoperite 2 grame de canabis.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 14.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Iaşi, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 27 de ani.

În baza profilului de risc, împreună cu organele vamale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperită, o cantitate de 2 grame de substanţă vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, ambalată în folie de aluminiu. Substanţa a fost testată de către lucrătorii vamali cu testul Canabis Esa şi a reacţionat pozitiv.

Cu privire la cele descoperite, bărbatul a declarat şi recunoscut că substanţa deţinută este canabis şi că a achiziţionat-o pentru consum propriu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea în ţară de droguri de mare risc fără drept şi cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Comentarii