Black Friday 2020: românii au aşteptat reducerea numărului de infectări!

sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 12:04
3 MIN
 Black Friday 2020: românii au aşteptat reducerea numărului de infectări!

În perioada asta românii devin mai americani decât americanii, care au, în principiu, o singură zi de Black Friday (a patra zi de vineri a lunii noiembrie – 27, în acest an), spre deosebire de noi, care am transformat ziua în săptămâni. 

S-au înmulţit zilele de Black Friday ca şoarecii, ştiut fiind faptul că românilor le place să cumpere deşi nu au bani de cheltuială; prima a fost ziua de ieri, vineri, 13:

                                                        *         *         *

* Mai mulţi tineri cu vederi sexomarxiste, care folosesc un limbaj corect din punct de vedere politic până şi la closet, au lansat mişcarea de protest "Black Friday Matters!", cu hashtag în faţă; câţiva dintre ei au cerut ca ziua să nu se mai numească "Vinerea Neagră", ci "Vinerea Afro-americană"! / * Marcel Pilaf şi-a comandat ieri un televizor nou, "redus cu 50 la sută", după cum scria pe site, şi a plecat să-l ridice personal din magazin; acasă, după ce l-a scos din cutie, a observat că avea diagonala de două ori mai mică, redusă cu 50 la sută. Se bănuieşte că televizorul "redus cu 90 la sută" de pe acelaşi site e o tabletă mică. / * Un magazin de cartier a anunţat mari reduceri de preţuri şi mulţi cetăţeni au comandat peşte proaspăt, de patru ori mai ieftin; patronul a anunţat că, deoarece firmele de curierat au multe comenzi, cumpărătorii vor primi acasă peştele proaspăt de-abia după două săptămâni. / * Şi proprietarul terasei "La covidul cu mască" a anunţat ieri reduceri, motiv pentru care clienţii s-au înghesuit, în ciuda frigului; ei regretă, fiindcă reducerile au fost altfel decât speraseră: halbele de jumătate aveau doar 400 de mililitri, sferturile de vin erau de 200, iar în paharele de o sută se aflau 80. Nu se ştie cât ar fi avut una mică, deoarece nimeni din cartier n-a cerut vreodată atât de puţin. / * Pe fondul pandemiei şi al campaniei electorale care tocmai se desfăşoară, sătenii din mai multe localităţi au hotărât, de Black Friday, să-şi vândă voturile mai ieftin cu până la 50 la sută; ei spun că acceptă jumătate de salam, doar o cană de ulei şi o singură cizmă de cauciuc. / * Fiindu-i teamă să nu se închidă şi terasa, ultima redută, patronul bufetului din Machitori a anunţat încă de alaltăieri că de Black Friday, începând cu 6 dimineaţa, vinde toată marfa la jumătate de preţ; am aflat că la 6.04 nu mai exista strop pe rafturi, iar câţiva săteni întârziaţi au golit sticla cu dezinfectant pentru mâini, chiar şi găleata cu clor!

Comentarii