Boris Becker a fost eliberat după ce a executat opt luni de închisoare

joi, 15 decembrie 2022, 18:38
2 MIN
 Boris Becker a fost eliberat după ce a executat opt luni de închisoare

Fostul campion de la Wimbledon Boris Becker a fost eliberat din închisoare după ce a executat opt luni din pedeapsa primită pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor, transmite BBC.

Germanul în vârstă de 55 de ani a fost încarcerat pentru doi ani și jumătate în aprilie, după ce a fost găsit vinovat de patru acuzații în temeiul Legii privind insolvența.

El a fost eliberat din închisoare joi dimineață. Potrivit BBC, Becker va fi expulzat din Marea Britanie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru BBC Sport: „Orice cetățean străin care este condamnat pentru o infracțiune și primește o pedeapsă cu închisoarea este luat în considerare pentru deportare cu prima ocazie”.

Becker se califică pentru expulzarea automată ca cetățean străin care nu are cetățenie britanică și a primit o pedeapsă privativă de libertate mai mare de 12 luni.

Becker trăiește în Marea Britanie din 2012, după ce s-a retras din activitate în 1999. El a câștigat șase titluri de Grand Slam la simplu, inclusiv trei la Wimbledon, în cei 15 ani de carieră.

El a fost declarat în faliment în iunie 2017 din cauza unui împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline.

Becker a fost judecat la începutul acestui an, fiind acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita să-și plătească datoriile.

În cele din urmă a fost găsit vinovat de patru acuzații legate de falimentul său, dar a fost achitat de alte 20.

Comentarii