Câinele din curte, cât pe ce să-l bage la puşcărie. Totul din cauza sperieturii unui cal

sâmbătă, 07 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Câinele din curte, cât pe ce să-l bage la puşcărie. Totul din cauza sperieturii unui cal

Câinele din curte l-a adus pe un ieşean din Cozmeşti în pragul închisorii. A contribuit la aceasta şi arţagul omului, ca şi alcoolul băut de-a lungul zilei.

 

Incidentul a avut loc în iulie 2018, când Cristinel V. a plecat de acasă călare, pentru a-şi duce calul la păscut. În drum, a trecut pe lângă casa lui Ion Bunescu, care se afla în curte, împreună cu soţia şi cele două fiice, curăţând nuci. În momentul în care Cristinel V. a trecut prin dreptul casei lui Bunescu, câinele acestuia a început să latre. Calul s-a speriat şi şi-a trântit stăpânul la pământ. Omul s-a ridicat şi a început să-şi înjure vecinul. Nici acesta nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns cu aceeaşi monedă.

A urmat un conflict fizic, în timpul căruia Bunescu şi-a lovit adversarul cu cuţitul folosit la curăţarea nucilor. L-a tăiat uşor, la degetul arătător al mâinii drepte. Amândoi adversarii erau băuţi, aşa că au căzut la pământ, lovindu-se reciproc cu pumnii şi picioarele. În conflict a intervenit şi soţia lui Bunescu, în apărarea bărbatului ei. Cei doi l-au tras în curte pe Cristinel V., continuând să-l lovească. După câteva minute, conflictul s-a aplanat, iar Cristinel V. a plecat acasă. Soţia sa a sunat la 112, iar la faţa locului s-au prezentat o ambulanţă şi o maşină a poliţiei.

Bunescu şi soţia lui au fost trimişi în judecată pentru lovire sau alte violenţe. Martorii audiaţi au arătat că nici Cristinel V. nu era uşă de biserică, obişnuind să caute ceartă atunci când era băut. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au reţinut că şi victima contribuise la declanşarea conflictului. Acest lucru, ca şi faptul că agresorul, pensionat pe caz de boală, nu era cunoscut în comunitate cu abateri grave, a contribuit la o pedeapsă mai uşoară.

Bunescu mai fusese condamnat o dată, dar pentru abandon de familie, faptă considerată ca neavând relevanţă în raport cu infracţiunea pentru care era judecat. El a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Soţia sa a fost pedepsită la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei, corespunzând unui număr de 180 zile-amendă. În cazul ei, magistraţii au apreciat că plata amenzii poate fi amânată pe parcursul unui termen de încercare de 2 ani. 

 

 

Comentarii