Candidatul UDMR: O prioritate absolută, să-i ajutăm pe tinerii noştri să înveţe limba română

marți, 01 septembrie 2020, 16:02
2 MIN
 Candidatul UDMR: O prioritate absolută, să-i ajutăm pe tinerii noştri să înveţe limba română

Candidatul UDMR la Primăria Miercurea Ciuc, Korodi Attila, are ca prioritate absolută ajutorarea tinerilor din municipiu să îşi însuşească limba română, pentru a fi mai competitivi pe piaţa muncii, relatează Agerpres.

„O prioritate absolută este de a-i ajuta pe tinerii noştri să-şi însuşească limba română într-un mod practic, adecvat, pentru că aşa pot fi mult mai competenţi pe piaţa muncii şi este un element de bază pe care trebuie să-l avem în vedere în anii următori”, a declarat Korodi, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai subliniat că este nevoie de un sistem educaţional „eficient şi bine poziţionat în peisajul actual”, ceea ce înseamnă că, pe lângă priorităţile şi investiţiile actuale, trebuie să fie dotate laboratoarele şcolare de chimie sau de fizică, care să susţină educaţia tehnică, însă se impun investiţii şi în atelierele şcolare.

„Avem nevoie de un sistem educativ foarte eficient şi bine poziţionat în peisajul actual, însemnând că la ora actuală, pe lângă priorităţile actuale şi investiţiile care există, trebuie să completăm aceste investiţii cu întărirea laboratoarelor şcolare de chimie, de fizică, care să susţină educaţia tehnică, educaţia orientată spre faptică, pentru că în ultimii mulţi ani de zile este o lipsă acută de echipamente de bază în aceste laboratoare. Totodată, vrem să investim în atelierele şcolare de la şcolile de ucenici şi liceele tehnice, pentru că, fără o tehnologie adecvată, ei nu au cum să fie competitivi pe piaţa muncii atunci când termină şcoala, care este orientată tocmai în a-i învăţa, de a le da o meserie tinerilor”, a afirmat Korodi.

Candidatul UDMR a mai spus că este nevoie de intervenţia autorităţilor publice locale şi în sprijinirea tinerilor care, din diferite motive, nu se pot pregăti corespunzător pentru Bacalaureat, prin organizarea de programe after-school.

În ceea ce priveşte infrastructura şcolară, Korodi a precizat că, în prezent, se derulează investiţii majore în ceea ce priveşte eficientizarea energetică la clădirile unităţilor şcolare din municipiu şi urmează să fie incluse în acest program şi şcolile mai mici, astfel încât „tot sistemul educaţional din Miercurea Ciuc să aibă o structură adecvată şi modernă pentru acest deceniu”.

Comentarii