Captură valoroasă pentru un cuplu de hoţi de buzunare

vineri, 11 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 Captură valoroasă pentru un cuplu de hoţi de buzunare

Un cuplu de hoţi a furat un telefon de peste 6.000 de lei din buzunarul unui femei în centrul Iaşului. Cei doi şi-au urmărit victima, pe A.I., apoi, într-un moment de neatenţie, aceştia i-au luat telefonul din buzunarul gecii, fără ca aceasta să observe.

La scurt timp de la furt, A. I. a realizat ce s-a întâmplat şi a alertat autorităţile. După două luni de căutări, unul dintre hoţi, Claudiu Călin, a fost prins şi condus la audieri, însă cea care l-a ajutat, Adriana Mera, nu a putut fi găsită.

Claudiu a susţinut în faţa anchetatorilor că nu el este cel care a furat telefonul mobil.

“În cauză s-a reţinut că, în data de 25 ianuarie 2021, la ora 11.40, în timp ce se deplasau pe strada Sfântul Teodor din municipiul Iaşi, purtând ambii mască de protecţie, inculpaţii C.M.C. şi M.A. au sutras din buzunarul exterior al gecii persoanei vătămate I.A. un telefon mobil, cauzându-i un prejudiciu în valoare totală de 6.608 lei”, a precizat Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Oamenii legii l-au reţinut pe Claudiu, iar a doua zi, bărbatul a fost trimis după gratii de către magistraţi. Acesta a atacat în instanţă sentinţa primită din partea Judecătoriei Iaşi. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au hotărât ca hoţul să fie pus sub control judiciar pentru două luni de zile.

“Prin ordonanţa din data de 16 martie 2021 a organelor de cercetare penală s-a dispus reţinerea lui C.M.C., pentru o perioadă de 24 de ore. Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi din 17 martie 2021 s-a admis  propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a admis contestaţia formulată de inculpat, dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 martie”, a încheiat procurorul.

Comentarii