Cazurile noi de Covid în Iași scad, numărul deceselor rămâne mare

miercuri, 17 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Cazurile noi de Covid în Iași scad, numărul deceselor rămâne mare

Iaşul continuă linia descendentă în graficul noilor raportări ale infecţiilor cu SARS COV 2. Ieri, au fost raportate la nivelul judeţului 125 de noi îmbolnăviri, faţă de 179 acum o săptămână în urmă sau 412 faţă de acum jumătate de lună. Incidenţa în judeţ a ajuns la 4,27 la mia de locuitori

În schimb, numărul de decese se menţine alarmant de mare. Ieri, 20 de ieşeni confirmaţi cu COVID 19 au decedat, faţă de acum o săptămână când 16 au pierdut lupta cu boala. Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor ieri erau ocupate 514 paturi, din care 77 erau paturi ATI (din care trei paturi ATI erau ocupate la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi, două paturi ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iasi şi patru paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

”Situaţia de la Spitalul de la Leţcani este monitorizată în permanenţă. Nu mai există în momentul de faţă probleme la sistemul de încălzire care asigură confortul bolnavilor care mai sunt acolo. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să revenim cu actul medical la Spitalul de Boli Infecţioase iar unitatea mobilă de la Leţcani să reintre în verificări pentru a funcţiona la parametri optimi”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Ieri, înaintea raportărilor centralizate de la Bucureşti, erau libere nouă paturi ATI, după cum urmează: 6 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie , 2 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani , 1 pat ATI la Spitalul Clinic CF Iaşi. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, 10 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia unităţii medicale.

La Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, doa un singur pat din zona medicală COVID era ocupat, iar la Spitaul de Copii Sfânta Maria doar nouă paturi în sectorul confirmaţi erau ocupate. În acelaşi timp, în cadrul campaniei de vaccinare se menţine acelaşi îngrijorător trend descendent. Pe data de 15 noiembrie, au fost vaccinate 3.770 de persoane, dintre care 824 persoane au primit doza I şi 2.046 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 900 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 366 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. 

Comentarii