Ce așteptări sunt pentru prima dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale din SUA

marți, 29 septembrie 2020, 10:55
2 MIN
 Ce așteptări sunt pentru prima dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale din SUA

Președintele republican Donald Trump și candidatul democrat la președinția SUA, Joe Biden, se vor întâlni în premieră într-o dezbatere marți seară, aceasta fiind prima confruntare directă din cele trei dezbateri prezidențiale programate.

Dezbaterea va începe la ora 18:00, Ora Pacificului, marți și va dura în jur de 90 de minute, fără pauze comerciale. Va avea loc la Case Western Reserve University din Cleveland. Universitatea Notre Dame din Indiana plănuise să o găzduiască, dar a anunțat în iulie că se retrage, deoarece măsurile de siguranță și sănătate ar reduce valoarea educațională pentru studenții săi.

Dezbaterea are loc într-un moment în care Statele Unite sunt marcate de crize de importante care se desfășoară de luni de zile, pandemia de coronavirus, tensiunile generate de probleme rasiale și de controverse mai recente, cum ar fi cele legate de desemnarea unui nou judecător la Curtea Supremă și de informațiile potrivit cărora Donald Trump ar fi plătit zeci de ani taxe extrem de mici, comparabile cu cele percepute persoanelor cu venituri reduse. Toți se așteaptă însă ca discursul emoțional să predomine orice temă rațională, având în vedere că Donald Trump nu are niciun motiv să renunțe la retorica agresivă.

Timp de mai multe luni pe parcursul campaniei electorale, președintele Donald Trump a pus sub semnul întrebării acuitatea mentală a lui Joe Biden și și-a folosit abilitățile retorice pentru a crea impresia că adversarul democrat nu este capabil să devină președinteal SUA. Înțelepciunea acestei strategii va fi testată în arena primei dezbateri electorale, organizată marți seară.

Trump îl va întâlni pe fostul vicepreședinte în prima confruntare la Cleveland, Ohio, într-o poziție precară cu cinci săptămâni înainte de alegeri. El se confruntă cu un imperativ de a-și face adversarul să comită cât mai multe gafe sau de a-l forța să facă o greșeală majoră, care să zguduie cursa electorală. Trebuie să fie ceva atât de puternic, încât să răstoarne cele nouă puncte procentuale suplimentare a lui Biden care apar în majoritatea sondajelor.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii