Ce caută o ceafă groasă în burta avioanelor ieşenilor?

miercuri, 25 aprilie 2018, 01:50
3 MIN
 Ce caută o ceafă groasă în burta avioanelor ieşenilor?

Ieri, când toată ziua prin târg a circulat zvonul înscrierii politrucului pesedist Cătălin cu Ceafă Groasă în competiţia pentru derector la avioane, multă lume de prin filiala de partid şi de stat ne întreba chiar pe noi de unde şi până unde a ajuns acest ciortan care-l îmbrâncea pe nenea Măricel pe scări acum mai an, la şedinţele de partid, în numele premarelui Mihăiţă, să primească acuma aşa onor chiar de la cel îmbrâncit şi umilit cu public.

L-am pus aşadar pe amicul Archibald Tănase să tragă cu urechea pe unde ştie el mai bine, ca să găsească o explicaţiune la aşa chestiune neeplicabilă. Ca de obicei, amicul Archie a venit de pe teren aseară bine informat. Zice el că, de fapt, între timp îmbrâncitorii au devenit amici politici, căci Ceafă Groasă este taman cel care i l-a vândut lui Popa pe Mihăiţă, cu susţinătorii acestuia din urmă ofertaţi la legătură. A, pardon: aţi spus că Ceafă Groasă nu are nicio expertiză nimica în avioane, deci ce caută el acolo la avioane? Ei, şi voi acuma: noi v-am spus ceva de mamă?

Cheliosul, osânzosul şi securilosul

Unul dintre chelioşii influenţi de la partidoiul central care se laudă că face şi desface cum vrea el politichia de la Iaşi este, aşa cum ştiţi, sforarul combinator Codrin Ştersănescu. Da, ştim că omul nu mai are atâta înfluenţă pe câtă avea până acuma vreo două luni, căci de la ultimul congres încoace a intrat într-un clenci cu Drac Nea şi a ieşit de acolo total zburlit politic. Dar staţi pe pace, dacă vă alarmaţi cumva, căci a rămas destul de influent, mult mai mult decât ar merita. Dar nu asta voiam să detaliem, ci cum anume controlează el anumite cotloane politice de la Iaşi. Cu fostul premare Jiji v-am spus că e amic bun, căci vine aici la orice aniversare mai de soi a fostului edil, la fel şi cu aripa Castanciu din partidoiul ieşean, căci prin asta îşi asigură reciproc influenţă, ambii, el şi tăticuţul, având origini comune de pe vremea când erau colegi de partid la Pereme. O chestiune mai puţin ştiută de mulţi este că orice zoaie pe care vrea s-o arunce în capul vreunui politician local, cheliosul Codrin poate s-o facă, căci comandă cum vrea la Bunăzoaia godacului şantajist Ghihocel. Iar aicea zice-se că are intrare prin alt sforar politic trecut pe la zdup, naş de-al buhaiului: fostul şef de gazetă naţională de şantaj Roş K. Stănexu, zis şi Securilă, personagiu care l-a băgat pe godac în unele combinaţii economico-penale inclusiv prin alte judeţe ale ţării, şi din care famiglia acesuia încă mai suge şi acuma, având astfel obligaţii la el. Asta, aşa, v-o spunem ca să ştiţi ce caută pe aici cheliosul, când vine pe la Iaşi, şi cu ce pleacă el înapoi…

PS: Iacătă că n-am mai apucat să vă spunem una tare ce-o lăsasem pe la urmă: ce legătură are Iaşul cu marea lovitură prin care va fi doborât în curând Călin Popexu Moliceanu: şpaga aia de 20 de milioane de iepuroi. Staţi deci mâine de dimineaţă pe aproape, că, vorba lui Gâdea: vine nucleara!

Comentarii