Ce își propune Camelia Gavrilă dacă va fi numită ministru al Educației

joi, 12 septembrie 2019, 08:16
1 MIN
 Ce își propune Camelia Gavrilă dacă va fi numită ministru al Educației

Introducerea grilelor la Bacalaureat ar trebui mai întâi simulată, iar elevii de clasa a XII-a să susțină vara viitoare un examen neschimbat, susține Camelia Gavrilă, șefa Departamentului Educație din PSD, care a fost propusă pentru funcția de ministru al Educației de către Viorica Dăncilă. Gavrilă a fost recent debarcată de Pro România de la șefia comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Fostul inspector școlar general la Iași a ținut să sublinieze și la începutul și la sfârșitul discuției că vorbim de “doar un an și jumătate de mandat, cât a mai rămas din guvernarea PSD”, motiv pentru care va continua cu ceea ce s-a început deja și nu va propune o reformă radicală acum, aceasta rămânând probabil să fie implementată din 2020 încolo.

"M-aș gândi la ideea de a contura acel masterat didactic și mentoratul în contrapartidă, deci o pregătire mai temeinică din perspectiva pedagogică a profesorilor, o opțiune a lor pentru zona educațională și mai departe o ucenicie așa cum se purta totdeauna și în antichitate, între maestru și discipol, a învăța meserie poate un an în care să prinzi arta predării. Sunt câteva gânduri de început", a punctat Gavrilă.

Aflați amănunte de pe edupedu.ro.

Comentarii