Ce recomandă stiliștii – Top 3 rochii must-have pentru acest sezon!

marți, 02 aprilie 2019, 12:36
3 MIN
 Ce recomandă stiliștii – Top 3 rochii must-have pentru acest sezon!

Nici nu s-a instalat bine sezonul cald și deja, doamnele si domnisoarele se gândesc la ținutele lejere de vară, la rochiile diafane pe care le  vor purta, la sandalele cu sau fără toc asortate și, bineînțeles, la bijuteriile care vor completa, în mod delicat, întreaga ținută.

Încă de pe acum, marii creatori de modă și stiliștii celor mai mari case de modă, lansează tendințele verii în materie de rochii, mizând pe naturalețe, materiale diafane, pastelate, dar și pe materiale îndrăznețe cu animal-print.

Ce culori și imprimeuri vor face furori vara aceasta?

Decretată încă din sezonul rece drept culoarea anului, coraiul, sau cum este denumită stilistic de designeri, Living Coral, va fi cu siguranță culoarea cel mai des întâlnită pe străzi, în restaurante, în parcuri și, de ce nu, chiar la evenimentele mondene.

De asemenea, galbenul aprins, considerat culoarea optimismului, va avea un impact vizual important asupra modei și a ținutelor extravagante. Nici animal-print-ul nu va lipsi din peisaj, în special din cel monden, unde încrederea, opulența și non-conformismul sunt la ele acasă.

Top 3 tipuri de rochii despre care stiliștii afirmă ca vor fi eye-catching în vara lui 2019:

În ceea ce privește rochiile de vară, simplitatea și bunul gust sunt cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie tendințele impuse de marile case de modă. Magazinele din România, fie online sau offline, și-au adaptat deja stocul astfel încât să facă față cerințelor clientelor, aducând chiar piese originale ale unor designeri străini de renume, cum ar fi Elisabetta Franchi, a carei colectii impresioneaza prin feminitate.

  • Rochiile potrivite pentru birou, simple dar elegante

Sursa foto:https://www.addien.ro

Cu lungime peste genunchi sau poate puțin deasupra acestora, cu decolteu decent în formă de v și cu mânecă lungă, trei sferturi sau poate chiar scurtă, rochiile de vară, purtate în contexte formale, se deosebesc considerabil de ceea încadrăm cu toții în tiparul rochiilor office. Realizate din material fluid, ce lasă pielea să respire, acestea scot în evidență feminitatea oricărei femei, lăsând în același tip loc unei doze necesare de seriozitate.  O rochie Elisabetta Franchi, de exemplu, se încadrează perfect în această categorie, indiferent de culoare.

  • Rochiile de zi lejere, dar cu un aer diafan

Sursa foto:https://www.shutterstock.com/

Acestea sunt modelele purtate de tinerele domnișoare pe timpul zilei, în cadrul unor ieșiri sau petreceri între prieteni. Bineînțeles că, adaptând culoare și accesorizarea, acestea por fi purtate și de doamnele trecute de prima tinerețe.

Ceea ce caracterizează aceste rochii este, în primul rând, fluiditatea și lejeritatea materialelor, simplitatea și delicatețea modelelor și culorile deosebite în nuanțele anului sau în unele ușor non-conformiste.

  • Rochiile de ocazie delicate, dar eye-catching

Sursa foto:https://www.shutterstock.com/

Evenimentele de ocazie sunt momentul în care doamnele și domnișoarele pot fi ele însele, în care nimeni și nimic nu le reține în a-și etala frumusețea, feminitatea și îndrăzneala. “Petrecerile de vară sunt ocazia perfectă pentru ca acestea să poarte cele mai diafane și impresionante rochii, fără a lăsa excesiv de multă piele de vedere, dar suficient de îndrăznețe încât să atragă toate privirile”.

Așa descriu designerii rochiile potrivite minunatelor seri de vară. Negrul este un clasic, fiind foarte greu ca cineva să dea greș alegând o ținută în această culoare, însă nici nuanțele îndrăznețe, cum ar fi roșul sau verdele-smarald, nu sunt deloc de trecut cu vederea. Un sfat pe care stiliștii îl oferă întotdeauna doamnelor este să combine, pe cât posibil, confortul cu look-ul desăvârșit.

Fără a influența în vreun fel stilul vestimentar al femeilor sau tendințele impuse de stiliști, nu putem să nu-i dăm totuși dreptate regretatului designer Karl Lagerfeld care spunea că “Nu poți niciodată să fii îmbrăcată inadecvat atunci când porți o rochie simplă neagră.“

Comentarii