De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ce spune medicul Rafila despre formele de salut cu pumnul sau cotul

miercuri, 16 septembrie 2020, 21:55
1 MIN
 Ce spune medicul Rafila despre formele de salut cu pumnul sau cotul

Alexandru Rafila, membru în Comitetul executiv al OMS, susţine că forma de salut cu cotul nu este periculoasă decât prin faptul că persoanele se apropie prea mult pentru a face acest gest şi că ar fi bine să poarte mască. Despre salutul cu pumnul strâns, Rafila spune că este similar cu strângerea mâinii şi ar trebui să ne igienizăm pe mâini după, ”chiar dacă poate părea ofensator”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase iniţial şi care devenise un obicei printre şefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecţiei civile. La modă chiar şi în rândul medicilor şi al experţilor din Comitetul Tehnico-Ştiinţific italian, chemat să consilieze guvernul şi toţi italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa, citat de Rador.

Dar salutul cu cotul este o greşeală, explică nimeni altul decât directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a folosit Twitter pentru a răspândi recomandarea.

“Când salutaţi oamenii, cel mai bine este să evitaţi să vă atingeţi cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflaţi la mai puţin de un metru distanţă unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. În scopuri igienice, şi nu din alt motiv, desigur.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii