Ce spune ministrul Educaţiei despre posibilitatea ca universităţile să treacă din nou la predarea online

vineri, 10 septembrie 2021, 20:27
1 MIN
 Ce spune ministrul Educaţiei despre posibilitatea ca universităţile să treacă din nou la predarea online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în situaţia în care universităţile vor fi obligate să apeleze la predarea online din cauza evoluţiei epidemiologice aceste ore vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare a studiilor.

“În situaţia în care universităţile vor fi obligate să apeleze la predarea online parţial sau total din cauza evoluţiei epidemiologice, aceste ore se vor recunoaşte indiferent de forma de organizare a studiilor pe parcursul anului universitar 2021 – 2022. În absenţa acestei reglementări nu mai exista posibilitatea ca universităţile să facă vreo oră în regim online. Deci a fost rezolvată şi această problemă care va face posibilă funcţionarea universităţilor pe această perioadă de criză sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la finalul şedinţei de Guvern.

El a mai precizat că în aceeaşi ordonanţă de urgenţă au fost prelungite mandatele membrilor ARACIS până cel mai târziu la 31 decembrie 2021. 

“O chestiune punctuală, pentru a putea fi finalizată fără semne de întrebare, fără a periclita finalizarea procesului de evaluare a tuturor şcolilor doctorale, a tuturor domeniilor de doctorat, se prelungesc mandatele membrilor conducerii ARACIS până la cel mai târziu la 31 decembrie 2021 pentru finalizarea procesului de evaluare a tuturor domeniilor de doctorat din toate şcolile doctorale”, a explicat ministrul Educaţiei.

 

 

Comentarii