Comisarul european Corina Creţu, candidat la europarlamentare pe lista Pro România, a asistat la anunţul primarului Iaşului

Ce tronsoane de linii de tramvai urmează să intre în reparaţii şi când vor fi gata

marți, 02 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Ce tronsoane de linii de tramvai urmează să intre în reparaţii şi când vor fi gata

Primăria Iaşi caută constructorii pentru modernizarea bulevardului Ţuţora, a străzii Pădurii şi a segmentului rezervat tramvaielor de pe Calea Chişinăului, între intersecţia cu Bd. Metalurgiei şi Rond Ţuţora. Este vizată şi linia de tramvai de pe bd. Tudor Vladimirescu

Primarul Iaşului a întâmpinat-o, sâmbătă, pe Corina Creţu cu două anunţuri de licitaţii proaspăt afişate pe platforma electronică de achiziţii publice, ambele pentru realizarea unor proiecte pe fonduri europene. Aşa cum am mai relatat, comisarul pentru politică regională s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde, împreună cu primarul Mihai Chirica, a trecut în revistă proiectele locale finanţate din fonduri europene şi a prezentat stadiul mult întârziat al marilor investiţii. Printre proiectele locale s-au numărat şi cele două lansate în licitaţie, ambele în domeniul transportului electric.

Lucrările de construcţii aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi“, estimate la 44,35 milioane de lei şi finanţate prin Pogramul Operaţional Regional, vizează trei segmente: bd. Ţuţora (914 metri liniari), străzile Pădurii şi Tătăraşi (1334,6 ml) şi Calea Chişinăului, de la intersecţia cu Bd. Metalurgiei până la ieşirea din oraş spre Tomeşti (3472 ml). Proiectul include şi o serie de facilităţi: construirea a zece staţii şi reabilitarea peroanelor, construirea unei staţii de transfer intermodală la Rondul Ţuţora, reabilitarea trotuarelor şi spaţiilor verzi.

Proiectele pot fi depuse până pe 24 mai, iar câştigătorul va fi anunţat cel mai târziu pe 24 noiembrie. Lucrările vor dura 28 de luni. Reorganizarea circulaţiei pe bd. Tudor Vladimirescu, al doilea pro­iect lansat în licitaţie, porneşte de la valoarea estimată de 29,1 milioane de lei. Banii vin, de asemenea, prin Programul Operaţional Regional. Ofertele sunt aşteptate până pe 30 mai, iar câştigătorul urmează să fie anunţat cel târziu pe 30 noiembrie. Firma declarată câştigătoare va avea la dispoziţie un an şi jumătate pentru finalizarea proiectului. Calea de rulare a tramvaielor va fi reabilitată pe o lungime de 2.410 metri liniari, inclusiv cele două staţii din zona Complexului studenţesc. Proiectul include refacerea podului Tudor Vladimirescu, în suprafaţă de 1.196 mp. 

Comentarii