Cea mai modernă sală de tenis din Moldova, inaugurată azi la USAMV

vineri, 06 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Cea mai modernă sală de tenis din Moldova, inaugurată azi la USAMV

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi a finalizat lucrările la cea mai modernă sală de tenis din Moldova, o investiţie de 3,2 milioane de lei cu finanţare atât de la Ministerul Educaţiei, cât şi din fonduri proprii ale instituţiei de învăţământ superior. Aceasta va fi inaugurată oficial vineri, 6 martie 2020, are o suprafaţă utilă de 612 metri pătraţi şi o suprafaţă de joc de 260 de metri pătraţi.

 „Sala este dotată cu gazon sintetic de cea mai bună calitate, iar prin condiţiile oferite, terenul de tenis va putea fi folosit de către studenţii şi salariaţii USAMV indiferent de anotimp. Poziţionată în preajma complexului sportiv al USAMV Iaşi, sala de tenis este dedicată orelor de sport, dar şi unor manifestări sportive specifice şi face parte din proiectul general de îmbunătăţire a Bazei sportive a USAMV, alături de cele două terenuri de fotbal cu instalaţie de nocturnă şi Sala multifuncţională dotată corespunzător“, au precizat reprezentanţii universităţii.

„Ziarul de Iaşi“ a scris încă din 2018 de investiţia universităţii, când licitaţia a fost adjudecată de compania Tehnoterm şi era estimată la circa 2,7 milioane de lei. Reprezentanţii universităţii spuneau atunci că s-a luat decizia investiţiei în urma solicitărilor provenite de la studenţi. „Va fi o sală de top, cu siguranţă va fi cea mai performantă din Iaşi, şi nu cred că este una din Moldova care să fie măcar apropiată ca dotări. Au fost cereri foarte mari din partea studenţilor, iar tenisul este una dintre disciplinele de bază de la competiţia Agronomiada la care studenţii noştri participă în fiecare an. Cererea este foarte mare pentru un loc unde să se pregătească. Terenul va fi destinat exclusiv studenţilor şi profesorilor universităţii, vom lua în calcul închirierea sa doar dacă vor fi poziţii libere, dar, la cum arată cererea acum, nu cred că este cazul“, declara în 2018 ing. Adrian Neagu, directorul general administrativ al USAMV. (Cătălin HOPULELE)

Comentarii