Cei doi copi (sîc!) ai lui nea Tudorel

joi, 04 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Cei doi copi (sîc!) ai lui nea Tudorel

Băbăeţ băă, dacă până şi rectorii din guvernul lu’ tanti Veorica, profa de Rezistenţa Materialelor din Videle, au probleme cu grămătichia elementară, recte la pus articolele hotărâte la substantive, ce să le mai ceri la alde sculeri matriţeri sau tractorişti care mai sunt pe-acolo? 

Nu, nu ne referim la rectorul sucevean agramat, că ăla, şi-o fi dat el măsura cu vârf şi îndesat în limba română, dar a plecat de-acuma acasă. Ne referim la rectorul care a rămas acolo, ăla de la Iaşi, Tudorel pe numele lui de alint. Iaca alături o mostră de pe facebook-ul lui despre cum nu ştie când se pun doi de “i“ şi când trei, la „copii“! Deh, ar fi totuşi o scuză. Acuma, la Drept la el la facultate se dă examen serios din Limba română. Că doar n-o să te duci în instanţă să facă başcă de tine infractorii mai cetiţi, nu mai zicem de magistraţi, pe motiv că nu ştii să vorbeşti româneşte, darămite să mai ai elocinţa şi retorica la tine. Dar, atunci când dădea domn rector examen de admitere, ehehee, apăi la vremea aia se dădeau două examene mari şi late, cu concurenţă de te durea mintea: unul din Filosofie& Învăţământ politic manual de clasa a XII-a, altul din Economie politică&Politica economică a PCR, ăla de-a XI-a. Ăia care aţi făcut liceul la zi, ne referim…

Iaca cine ne dă autostradă!

Băbăeţ băă, haideţi să vă mai spunem una groasă şi haioasă, de care s-a tot făcut mişto ieri şi alaltăieri de era să crape facebook-ul, ca un fel de haz de năcaz! Cică la ultima întâlnire a menistrului băcăuan al Transporturilor cu asociaţiile pro-autostradă, primul ar fi cerut lui Măricel, şeful de judeţ de la Iaşi, să-i desemneze un om serios cu care să ţină legătura pe tema autostrăzii. Ei bine, ştiţi pe cine a găsit nea Măricel potrivit pentru o astfel de misiune? Pe Bogdan Balanişcu, un june de partid de la Iaşi, mare amator de oscior, acum conţilier personal al ministrului pentru Dialog Social. Eee?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii