Centrul de Nanoştiinţă din Israel, interesat de o colaborarea cu Academia Română

miercuri, 12 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Centrul de Nanoştiinţă din Israel, interesat de o colaborarea cu Academia Română

Academicianul ieşean Bogdan Simionescu a vizitat în acest scop unele dintre cele mai importante centre de cercetare din Israel.

Academicianul ieşean Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a efectuat o vizită oficială în Israel, la „The Israel Academy of Sciences and Humanities“, unde a discutat despre cele mai importante direcţii de cercetare ale instituţiei gazdă şi despre posibilităţile de colaborare în aceste direcţii între cele două ţări. Invitaţia a fost lansată de prof. Itamar Willner, preşedintele Secţiei de Ştiinţe de la Academia din Israel, care este şi cadru didactic al Universităţii Ebraice din Ierusalim. „Am fost foarte onorat de invitaţia colegilor de la academia israeliană, cu care am petrecut câteva zile extrem de interesante, fructuoase profesional şi plăcute. Colaborarea dintre cele două academii se poate dezvolta pe multiple planuri, în mai multe domenii, consolidând bunele relaţii deja stabilite de mai multe decenii“, a declarat acad. Bogdan Simionescu.

Programul oficial a debutat cu discuţii la Centrul de Nanoştiinţă şi Nanotehnologie din cadrul universităţii, a vizitat biblioteca Albert Einstein aparţinând universităţii şi s-a întâlnit cu prof. Nili Cohen, preşedintele The Israel Academy of Sciences and Humanities, şi prof. David Harel, vicepreşedinte. Din partea României au mai participat la întâlnire dr. Călin Deleanu, secretar ştiinţific al Centrului de Chimie Organică „Costin D. Nemitescu“ al Academiei Române, şi a avut ca scop intensificarea relaţiilor de colaborare între membrii – oamenii de ştiinţă şi cercetătorii afiliaţi celor două academii – prin iniţierea de simpozioane bilaterale şi a unor noi metode de cooperare ştiinţifică.

 

 

Comentarii