Cercetătorul Octavian Jurma: Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă, nu puteau alege mai bine

luni, 03 ianuarie 2022, 13:39
2 MIN
 Cercetătorul Octavian Jurma: Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă, nu puteau alege mai bine

Cercetătorul Octavian Jurma critică decizia Ministerului Educaţiei de a încheia vacanţa elevilor în 3 ianuarie, spunând că va fi un catalizator pentru infecţiile cu tulpina Omicron. ”Este o decizie dezolantă… Astfel după ce petrecerile şi minivacanţa de Revelion au răspândit Omicron în toate oraşele din România, şcolile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la şcoală în România, iar părinţii şi bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici şi celor care nu mai au copii în şcoli. Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă şi demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, susţine Jurma într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că se poate considera debutul oficial al valului 5-Omicron la 1 ianuarie 2022. ”Debutul valului confirmă şi prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni. Mă aştept că raportul VOC de marţi să confirme acest lucru, dar avem deja şi raportul Medlife care arată o pondere medie de 35% a cazurilor de Omicron. Nu am nici o îndoială că Omicron are deja o pondere de 50% din numărul de cazuri diagnosticate.

În această săptămâna creşterea a fost încă temperată de ponderea importantă numărului de cazuri Delta care care deşi se află într-un platou, încă reprezintă probabil în jur de 50% din cazurile noi. De săptămâna viitoare Omicron va forţă valul în regim turbo şi mă aştept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi”, a mai transmis Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

El susţine că debutul valului 5 a fost avansat cu aproape 2 săptămâni faţă de prognoza INSP, ”tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde şi a deschiderii şcolilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”.

”Nu veţi auzi nici măcar o scuză pentru preţul plătit de copiii noştri, dimpotrivă, sunt semne că deciziile Ministerului Santatii vor fi cenzurate în continuare de la Cotroceni prin numirea unui secretar de stat decorat de Preşedinte pentru obedienţă să politică.

Probabil că România Educată nu include şi copiii vulnerabili la COVID-19, doar pe cei care vor supravieţui selecţiei naturale prin infectare impuse de guvern părinţilor. Astfel părinţii nu mai au dreptul să îşi ţină copiii acasă şi sunt obligaţi de lege să îi trimită în clase să se infecteze”, a mai scris Jurma.

A adresat şi un mesaj către părinţii care îi cer pe reţelele de socializare ”să le lase copiii în pace”. ”Nici eu, nici guvernul, nici UE nu vrea să îţi vaccineze copiii cu de-a silă. Doar pandemia îţi infectează copiii cu de-a silă. Dacă nu vrei să îi potejezi este decizia ta şi prin urmare responsabilitatea ta completă pentru consecinţele acestei decizii”, a notat Jurma.

 

Comentarii