Chirica, de partea lui Cîțu. Se dezice pe Simion, îl acuză pe Orban

duminică, 19 septembrie 2021, 09:45
2 MIN
 Chirica, de partea lui Cîțu. Se dezice pe Simion, îl acuză pe Orban

Liberalii ieșeni nu au ales un candidat pe care să îl susțină la Congresul de săptămâna viitoare. Unii vor vota cu Cîțu, alții îl vor susține pe Orban la alegerile din interiorul partidului. Primarul Mihai Chirica și-a arătat susținerea pentru actualul premier, acuzându-l pe Ludovic Orban pentru intrarea AUR în Parlament, partid care nu îi mai este la inimă.

Mihai Chirica îl considera pe George Simion un român adevărat în 2019, atunci când co-președintele AUR candida pentru alegerile europarlamentare, iar el era independent. Acum îl vede doar ca pe un om care se crede Mesia pentru România pe fondul unui dereglaj de personalitate.

Edilul nu mai este independent, ci este membru important în Partidul Național Liberal și are o relație bună cu Florin Cîțu, pe care-l susține ca premier al României. De cealaltă parte, George Simion se luptă pentru a-l da jos pe Cîțu din funcția de prim-ministru.

Întrebat ce părere are despre evenimentele recente, Chirica a declarat că AUR există în Parlament din cauza deciziilor luate de PNL când țara era guvernată de Orban.

”Acum, dacă nu l-aș cunoaște pe George Simion, mi-aș vedea de treaba mea sau aș rosti o înjurătură printre dinți. AUR reprezintă o formațiune politică care s-a născut din nesăbuința PNL! Dacă nu se lua acele decizii total nefirești pentru România de a închide piețile, cu supermarketurile deschise și de a bloca accesul în biserici la un popor eminamente ortodox, AUR nu exista astăzi. Dar au scris cu litere de AUR pentru asta și ar fi fost o formațiune înființată, dar neparlamentară. Ei s-au trezit cu mai mulți parlamentari decât au visat, ca și USR de altfel, din cauza acestor decizii de ultim moment al lui Orban total eronate, total negândite social și puse în practică fără minte. Și acum câțiva ”deștepți” au aruncat bolovanul la apă și mai trebuie o armată de deștepți ca să scoată bolovanul”, a explicat primarul.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii