Cinci elevi şi patru cadre didactice, confirmate cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii

marți, 02 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Cinci elevi şi patru cadre didactice, confirmate cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii

54 de elevi, 27 de cadre didactice, 5 cadre didactice auxiliare şi 6 angajaţi din rândul personalului nedidactic din judeţul Iaşi au fost confirmate pozitiv la testarea cu Covid-19 de la începerea celui de-al II-lea semestru. Comparativ cu cifrele de la finalul săptămânii trecute, în weekend au fost confirmate cinci noi cazuri în rândul elevilor, patru în rândul cadrelor didactice şi un caz în rândul personalului nedidactic.

Astfel, noile cazuri confirmate au dus la suspendarea cursurilor pentru încă trei clase de elevi de învăţământ gimnazial, profesional sau postliceal, cifra totală fiind de patru astfel de clase.

Mai exact, au fost suspendate până în prezent cursurile la câte o clasă de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi, Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Iaşi, Şcoala Gimnazială "Titu Maiorescu" Iaşi şi Şcoala Gimnazială Deleni Iaşi.

De menţionat este că, în cazul claselor de învăţământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, se suspendă activitatea faţă în faţă doar în cazul confirmării a două sau a mai multor cazuri în aceeaşi clasă.

În cazul suspendării activităţii faţă în faţă la învăţământul preşcolar şi primar, în urma confirmării în weekend a noilor cazuri, s-a luat decizia suspendării cursurilor pentru încă şapte clase sau grupe de elevi, cifra totală fiind de 28 de clase.

Mai exact, a fost suspendată activitatea faţă în faţă pentru câte o clasă de la Şcoala Gimnazială "Petru Poni", Şcoala Gimnazială "Vasile Conta", Şcoala Primară "Vasile Conta" şi Şcoala Primară "Carol I".

La Şcoala Gimnazială "Ion Simionescu" s-a suspendat activitatea faţă în faţă pentru trei clase de elevi. Au ieşit din perioada de suspendare cinci clase sau grupe de elevi de la trei instituţii de învăţământ din Iaşi.

Comentarii