Cine este Adrian Răspopa, pilotul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Raliul Iaşului

sâmbătă, 04 septembrie 2021, 15:36
1 MIN
 Cine este Adrian Răspopa, pilotul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Raliul Iaşului

Pilotul Adrian Răspopa (41 de ani) și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

El a fost resuscitat timp de două ore. „S-a intervenit chirurgical și s-a făcut tot ce e medical și omenește posibil”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui "Adi" și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Nascut la Onesti, Adrian Răspopa s-a urcat prima dată la volan la 6 ani, la 9 a învăţat să conducă, iar pe la 16-17 se ducea să facă poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali. Bunicul din partea tatălui fiind piteştean, a avut un noroc formidabil, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

„La 5-6 ani am interacţionat cu echipa IDMS de la Piteşti. Am avut ocazia să-i cunosc pe Ludovic Balint, pe Gheorghe Preoteasa, pe Ovidiu Scobai, Ovidiu Mazilu, Dacian Barna, lumea care a scris istorie. De acolo zic eu că mi s-a înfiripat această dragoste pentru curse şi pentru motorsport”, mărturisea Răspopa. Era mândru de prietenia cu Horaţiu Ionescu-Cristea, nepotul magnificului pilot de patrimoniu care a fost Eugen Ionescu-Cristea.

Comentarii