Cine sunt ieşenii cu moţ care bat seara la uşa aurarilor? Iacătă-le şi oferta completă!

sâmbătă, 10 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Cine sunt ieşenii cu moţ care bat seara la uşa aurarilor? Iacătă-le şi oferta completă!

Noi amănunte privind apropierea de AUR, prin buhaii şi tăuraşii şantajişti din târg, a fostului dipotat manager de oraş Grămadă, stimaţi telespectatori. 

Ieri vă povesteam aicea la rubricuţă cum acesta ar negocia la capete funcţia de şef pe judeţ al formaţiunii, chestie despre care cică unii de prin AUR ar râde de se prăpădesc, în timp ce un dipotat de pe la partidoi, apropiat tot de gaşca de mai sus, ar visa, ca plasă de siguranţă, şefia pe muniţip a auriştilor.

Ei bine, stimaţi telespectatori, azi avem niscai amănunte despre oferta celor doi ieşeni pentru şefii AUR de la Bucureşti. Zice-se că Grămadă s-ar oferi la pachet să fie şi candidat la şefia cejeului, ca să ridice olecuţă partidul, zice el, în timp ce dipotatul s-ar oferi să fie candidat la premărie. Iar ca răsplată, cei doi să primească, după locale, primul post pe listele ieşene ale AUR la senat, pentru Grămadă, respectiv cameră. Iar la cameră, cum spuneam şi ieri, ar vrea un loc eligibil, dacă o fi să fie, la pachet cu oferta de mai sus, şi juniorul şantajist păpuşat de tăticu’ amicu’.

În fine, asta cică ar fi oferta, ţinută în rezervă până ce se aleg apele şi în partidele celor doi. Deocamdată la AUR auzim că se râde bine. Mai vorbim, aşadar, când s-or opri din hăhăială…

Iaşul, reprezentat cu cinste la ambasada Rusiei, zilele trecute

Şi dacă tot veni vorba de aurari, haideţi să vă mai spunem două-trei chestii faine, ambele cu conexiuni interesante înspre Iaşi. Dar, mai întâi, ce spuneţi de această poză, făcută marţi seară, după recepţia de la ambasada Rusiei din Bucureşti, ambasadorul Kuzmin fiind cel din mijloc, încadrat de senatoarea de Iaşi Şoşo şi de senatorul care a candidat pe listele AUR, dar spune că nu are adeziune semnată, Francisc Tobă?

La Şoşo nu mai e cazul să-i prezentăm gusturile de a veni la această ambasadă oricând e convocată: i se trage probabil de pe vremea când era consiliera menistrului Dan Ioan Popescu, celebrul DIP care controla domeniul energetic al României pe vremea lui Adrian Năstase, şi care a şi plecat în Italia, unde are domeniu de baron cică în munţi, imediat după vânzarea Petrom.

Două vorbe şi despre sinatorul Tobă, aşadar, un personagiu dubios dar şi un obişnuit al emisiunilor teve de la Iaşi de pe site-ul şantajiştilor lui Ghihocel. Şi când te gândeşti că acest Tobă, gheneral în rezervă, a fost ani de zile în posturi extrem de importante în stat, inclusiv ataşat pe la Viena, susţinut de PSD, of… Ce să mai zici altceva decât Slava Ukraini: hai cu contraofensiva!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii