Ciolacu anunţă măsuri de relaxare cu toate că este conştient că pandemia nu se va sfârşi

luni, 21 februarie 2022, 11:41
2 MIN
 Ciolacu anunţă măsuri de relaxare cu toate că este conştient că pandemia nu se va sfârşi

Pandemia nu o să se încheie, însă trebuie să ne obişnuim să trăim cu virusul, spune Marcel Ciolacu, liderul PSD anunţând o serie de măsuri de relaxare, „cât de curând” dacă trendul descrescător al infectărilor îşi va continua acest curs. 

„ Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. Nu este uşor. O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Se estimează cât de curând (relaxarea – n.r.), în funcţie de cum scad infectările. Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3. Cât priveşte decizia CCR privind ordonanţa care reglementează purtarea măştii în exterior este pe o problemă de formă şi nu de fond.

„Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Am mai văzut până şi preşedintele, premierii comentau deciziile CCR. Nu. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru. Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va veni cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia Curţii. Au avut o problemă pe formă, nu pe fond. Şi era normal”, a spus Ciolacu.

Curtea Constituţională, a constatat că OUG 192/2020 care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii