Ciolacul, ciolanul şi ieşeanul: să vorbim şi de principiile lui Văru Jan

vineri, 09 octombrie 2020, 01:50
3 MIN
 Ciolacul, ciolanul şi ieşeanul: să vorbim şi de principiile lui Văru Jan

Tocmai ne întrebam alaltăieri ce l-o fi apucat pe Văru Jan, alesul ieşenilor de la ALDE, să-l atace aşa de dur pe liderul Ciolacu de la partidoi, el fiind un mare fan al PSD. 

Când, iaca, nici o zi nu a trecut şi, ieri, ne-am şi lămurit, atunci când s-a anunţat fuziunea ALDE cu partiduleţul lui Ponta. Adicătelea 0 + 0 = ?. Din câte se aude, cică Tăriceanu s-ar fi milogit pe la Ciolacu de pe la Paşti pentru o fuziune cu partiduleţul lui, cerând la schimb doar două locuri de parlamentar, pentru el şi pentru Văru Jan (locotenentul Chiţoiu fiind abandonat în şanţ, după acel accident).

Ciolacu însă nu poate îndestula nici pe sfert cererile de la el din partid, aşa că de unde să mai şi dea? Atacul lui Văru Jan, aşadar, cam în cheia asta trebuie cetit. Mai ales că, aşa cum vă spuneam, dacă nu va mai prinde scaun în Parlament, pe nea Văru îl aşteaptă după colţ un dosar penal de tătă frumuseţea. Ştiţi voi care: ăla de l-a fentat cu mir acum vreo trei ani…

Marea fuziune de la Iaşi. Să se efectueze: 0 + 0 = x

Apropo de ce vorbeam mai sus: iacătă cum o fuziune a doi pitici de la Bucureşti poate provoca năcazuri uriaşe la Iaşi. Dacă stăm să analizăm cifrele Pro România, zic unii că ar fi unele şanse ca partiduleţul să intre în parlament la iarnă, cu peste 5%. Caz fericit în care e clar că la Iaşi nu se poate spera decât maxim la un post de dipotat şi atât.

Iar gurile rele zic că acest post, prin protocolul de fuziune, Ponta îl va da ALDE, că şi aşa zice-se că nu are prea mari obligaţii pentru Jakob Ban de la iaşi, fostul dipotat, Fost care ar fi ameninţat încă de la locale că va face ca trenul dacă va fi tras pe sfoară de Ponta în acest mod. Aşa că, musiu Jakob Ban, de mâine după kicul dejun, când ai voce de la ouţ, poţi începe: U-uu-uuu…

Box şi politichie pe pandemie

Apropo de sforile trase la Pro România Iaşi, dacă mai pot fi numite sfori acele curmeie subţiri, de aţă de papiotă. Zice-se că un concurent cu proptele la niscai locuri eligibile, dacă ne e permis să folosim pluralul în aceste condiţii vitrege când şi singularul, ba chiar tot ce e peste zero, e cam mult, este nimeni altul decât boxeorul Bazil, ieşeanul care îşi trăieşte acum ultimele luni de dipotăţie ieşeană la partidoi.

Căci spun gurile rele că, dacă tot va rămâne de căruţă la partidoi, nefiind în tabăra câştigătoare, se va retrage înapoi în corzi pentru ceva ciolănel, el fiind pe vremuri cărător de geantă de-al lui Bănicioiu, deputat de Iaşi încă, dar şi amic de-al lui Ponta. Ei, iaca, încă o veste proastă pentru Jakob Ban!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii