CJ Iaşi se înfrăţeşte cu raioane moldoveneşti şi cu regiuni ucrainene

vineri, 18 februarie 2022, 20:41
1 MIN
 CJ Iaşi se înfrăţeşte cu raioane moldoveneşti şi cu regiuni ucrainene

Un acord de cooperare a fost semnat ieri între Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Raional Cimişlia.

Înţelegerea deschide posibilităţi de colaborare în domenii de interes reciproc şi de realizare a unor schimburi de experienţă şi de bune practici pentru implementarea de proiecte în beneficiul celor două comunităţi.

Sunt vizate mai multe domenii, precum dezvoltarea locală, economia, sănătatea, educaţia, cultura, turismul, sportul şi tineretul, asistenţa socială şi accesarea de fonduri europene, precizează un comunicat al CJ.

Oraşul Cimişlia este reşedinţa Regiunii de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova, care cuprinde opt raioane: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia, Ştefan Vodă, Leova şi Taraclia, însumând 24 la sută din teritoriul Republicii Moldova şi 15 la sută din populaţia ţării vecine. Regiunea are însă cel mai mic grad de industrializare. Pământul este una din principalele resurse, suprafaţa terenurilor agricole constituind 74 la sută din suprafaţa totală a terenurilor.

Un acord similar a fost semnat la sfârşitul anului trecut cu Consiliul Raional Soroca. Documentul a fost parafat odată cu marcarea a 15 ani de parteneriat cu regiunea ucraineană Viniţa, vecina din nord-estul Republicii Moldova.

Comentarii